Geroosterde aardappels met wortels uit de oven

Ken je die dagen dat je wel bewust wilt eten, maar echt geen zin hebt om te koken? Ik heb dat vaak op maandag en daarvoor zijn deze geroosterde aardappels met wortels ideaal. Eigenlijk is het niet echt een recept, maar meer een supertip. Gelukkig kunnen we geen genoeg krijgen …

Ken je die dagen dat je wel bewust wilt eten, maar echt geen zin hebt om te koken? Ik heb dat vaak op maandag en daarvoor zijn deze geroosterde aardappels met wortels ideaal.

Eigenlijk is het niet echt een recept, maar meer een supertip. Gelukkig kunnen we geen genoeg krijgen van goede keukentips, dus hier komt toch het recept.

Trouwens, ik eet mijn aardappels (zeker als ik ze rooster in de oven) het liefst met schil, omdat je dan de meeste voedingsstoffen binnen krijgt en ik vind het persoonlijk ook lekkerder. Wanneer het kan kies ik voor nieuwe aardappels en soms ook roodschillige aardappels. Even de schil boenen onder de kraan met een borsteltje en daarna kun je ze verder verwerken.

Wat je nodig hebt als bijgerecht voor 4 personen

  • 500 gr vastkokende aardappels in de schil
  • 500 gr wortels/peen
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 taktjes tijm
  • 3 takjes rozemarijn
  • bakolijfolie
  • (grof) zeezout

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 10 minuten / Oventijd: 45 minuten

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.

2. Boen de aardappels en wortels schoon (je mag ze beide schillen, maar het hoeft niet). Snijd de aardappels grof of in plakjes, halveer grote wortels en plet de teentjes knoflook. Leg alles samen met de kruidentakjes op het bakblik.

3. Sprenkel er een scheutje bakolie over en een snuf zeezout. Meng alles met je handen door elkaar en verspreid gelijkmatig over het bakblik.

4. Zet het bakblik in de oven en rooster 40 – 45 minuten tot de aardappels en wortels gaar en goudbruin zijn geworden. Schep om het kwartier even om.

Serveer er een stukje vlees of vis bij of voeg eventueel nog wat granen en noten toe voor een vegetarische maaltijd. Zo heb je maar maximaal 15 minuten in de keuken gestaan en de oven doet de rest van het werk.

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)