4 van 1 stem

Geroosterde aardappel met biet en rookworst

45 min
Hoofdgerecht
Oven

Vandaag deel ik met jullie dit nieuwe recept voor een AVG’tje, maar dan wel met een Francesca twist! Ik ben dol op de combinatie van biet en rookworst en die heb ik mooi samengebracht met geroosterde aardappel in dit gerecht. De aardappels en bieten worden geroosterd in de oven. En …

Vandaag deel ik met jullie dit nieuwe recept voor een AVG’tje, maar dan wel met een Francesca twist! Ik ben dol op de combinatie van biet en rookworst en die heb ik mooi samengebracht met geroosterde aardappel in dit gerecht. De aardappels en bieten worden geroosterd in de oven. En terwijl dat gebeurt, bak je de rookworst uit in een pan. Daar gaat nog wat tomaat, lente-ui en zwarte peper bij en daarna kun je al aanvallen. Een heerlijk simpel en smakelijk gerecht voor doordeweeks!

Ingrediënten

  • 800-1000 gr vastkokende aardappels
  • 600 gr verse rode bieten, chioggia of gele biet kan ook
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • bakolijfolie
  • 1 tl gedroogde tijm
  • zout
  • 1 runderrookworst
  • 2 stengels lente-ui, wit fijngehakt en groen in dunne ringetjes
  • 2 trostomaten, in blokjes
  • zwarte peper
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Schil de aardappels (of boen de schillen schoon) en snijd ze in blokjes. Schil de bieten en snijd in even grote blokjes.
  • Meng de aardappel en biet op het bakblik met de knoflook, scheut bakolijfolie, de tijm en goede snuf zout. Meng door elkaar en zet 30 minuten in de oven of tot de biet gaar is.
  • Snijd ondertussen de runderrookworst in blokjes.
  • Verhit een koeken- of hapjespan en bak de rookworst krokant in 1 eetlepel bakolijfolie. Schep uit de pan.
  • Bak het wit van de lente-ui in het vet voor 2 minuten en voeg de blokjes tomaat toe samen met een snuf zout. Bak - 8 minuten tot het vocht van de tomaat is verdampt. Roer de gebakken rookworst erdoor, verwarm en breng verder op smaak met een snuf zwarte peper.
  • Serveer de geroosterde aardappel met biet op borden en garneer met de rookworst, tomaat en het groen van de lente-ui.

Notities

  • Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
  • Bereiding: 15 minuten + Oven: 30 minuten.

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)