Dit recept staat al een tijd op de planning om te publiceren. De inspiratie kreeg ik door het eerste BBQ boek van Smokey Goodness. Een kip die eerst helemaal ingesmeerd wordt met zelfgemaakte kipkruiden en daarna geroosterd wordt op een blikje bier. Ik deed dat destijds in de oven vanwege het weer, maar het kan natuurlijk ook perfect op de barbecue (yep, beercan chicken!).
Of dat bier nou zoveel effect heeft gehad op de kip in de oven, ik weet het nog niet zo goed. Ik had namelijk niet het idee dat het bier zoveel stoom af aan het geven was tijdens het roosteren. Dat is namelijk het idee: het laagje bier in het blikje wordt warm, geeft stoom af en dat zorgt ervoor dat de kip sappiger wordt. Wel zorgt het ervoor dat de kip mooi gelijkmatig wordt geroosterd en dus gegaard en dat is precies wat je wilt. En bij ons was ‘ie ook nog sappig, maar dat kan ook aan de kwaliteit van de kip hebben gelegen 😉
Naast het eerste Smokey Goodness BBQ boek is er trouwens ook een Smokey Goodness 2, het next level BBQ boek verschenen. Aanrader voor iedereen die houdt van het echte barbecuewerk. Schrijver Jord Althuizen is naar mijn bescheiden mening namelijk echt de barbecuekoning van Nederland.
Hoi Francesca,
Ik wil dit recept printen maar “wat je gaat doen” valt weg en is dus niet zichtbaar, zou je hier eens naar willen kijken.
Groet, Erwin
Hi Erwin, het ‘probleem’ is al opgepakt en wordt binnenkort opgelost. Groetjes, Francesca