Geroosterde masala kip met snijbonen

Normaal stoof ik mijn Surinaamse masala kip altijd, maar daar ben je dan wel wat langer mee bezig in de keuken. Wat helemaal prima is, maar soms wil je gewoon wat sneller klaar zijn. Voor doordeweeks kreeg ik van een mede Surinaamse kookgek (thank you Mireille!) deze makkelijke tip. Haar kinderen zijn dol op deze geroosterde masala kip uit de oven en ik was benieuwd of ik die van mij ook zo blij ging krijgen ermee. Nou, missie geslaagd! Zelfs de Mr. en mijn schoonzussen waren enthousiast. Dan kan ik natuurlijk niet anders dan dit recept voor geroosterde masala kip met snijbonen met jullie delen 🙂

Wat je nodig hebt voor 4 personen

 • 2 el zonnebloemolie
 • 2 el masala kerrie specerijen (de Surinaamse versie)
 • zout
 • 400 gr kippendijen, in grove stukken
 • 1 ui, gesnipperd
 • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
 • 2 kleine maggiblokjes, verkruimeld
 • 1 tl pimentpoeder
 • 2 el tomatenpuree
 • 1 trostomaat, in stukjes
 • 600 gr snijbonen, gesneden
 • nootmuskaat

Wat je gaat doen

Bereiding: 25 minuten

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
 2. Meng de olie, masala en een snuf zout door elkaar in een kommetje. Verdeel de kippendijen over het bakpapier en smeer ze in met de marinade.
 3. Zet de bakplaat 15 minuten in de oven en eindig met 5 minuten onder de grill voor een krokant korstje.
 4. Verhit ondertussen een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de maggiblokjes, pimentpoeder, tomatenpuree en tomaat toe en bak mee. Roerbak de snijbonen 5 minuten op hoog vuur en zet daarna het vuur laag. Schenk 2 el water in de pan en stoof de snijbonen 15 minuten met de deksel op de pan. Proef en breng op smaak met zout en nootmuskaat.
 5. Serveer de kippendijen met de snijbonen. En eventueel witte rijst voor de liefhebbers.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Hoofdgerecht recepten.Surinaamse masala kip, normaal gestoofd, maar nu makkelijke tip namelijk in de oven

Recept: Francesca (geïnspireerd door Mireille), Foto: Francesca

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Geroosterde masala kip met snijbonen”

 1. Kan het ook in de airfryer en hoe lang en welke temp.

  1. Ja, kan zeker. Ik denk of 12 minuten op 180 graden of 10 minuten op 200 graden. Maar ik heb deze nog niet eerder zo uitgeprobeerd dus hou het zelf ook even goed in de gaten als het in de airfryer zit.

 2. beste Fransesca, dit recept ga ik zeker proberen, maar ik vraag mij af of het ook zonder een bouillonblokje kan worden bereid aangezien daar vaak veel zout en ook smaakversterkers in zitten.

 3. O Dit is een overheerlijk recept…ik had nog semi zongedroogde tomaatjes, dus die erbij gedaan. Het staat hier zeer regelmatig op het menu in ieder geval. Goede smaken.

 4. Ben benieuwd. Ziet er lekker uit. Ik moet het nog ondervinden.
  Laat later nog reactie achter of het lekker wa.

Reacties zijn gesloten.