5 van 1 stem

Geroosterde masala kip met snijbonen

25 min
Hoofdgerecht
Surinaams

Normaal stoof ik mijn Surinaamse masala kip altijd, maar daar ben je dan wel wat langer mee bezig in de keuken. Wat helemaal prima is, maar soms wil je gewoon wat sneller klaar zijn. Voor doordeweeks kreeg ik van een mede Surinaamse kookgek (thank you Mireille!) deze makkelijke tip. Haar …

Normaal stoof ik mijn Surinaamse masala kip altijd, maar daar ben je dan wel wat langer mee bezig in de keuken. Wat helemaal prima is, maar soms wil je gewoon wat sneller klaar zijn. Voor doordeweeks kreeg ik van een mede Surinaamse kookgek (thank you Mireille!) deze makkelijke tip. Haar kinderen zijn dol op deze geroosterde masala kip uit de oven en ik was benieuwd of ik die van mij ook zo blij ging krijgen ermee. Nou, missie geslaagd! Zelfs de Mr. en mijn schoonzussen waren enthousiast. Dan kan ik natuurlijk niet anders dan dit recept voor geroosterde masala kip met snijbonen met jullie delen 🙂

Ingrediënten

  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el masala kerrie specerijen, de Surinaamse versie
  • zout
  • 400 gr kippendijen, in grove stukken
  • 1 ui gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 kleine maggiblokjes, verkruimeld
  • 1 tl pimentpoeder
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 trostomaat, in stukjes
  • 600 gr snijbonen, gesneden
  • nootmuskaat
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Meng de olie, masala en een snuf zout door elkaar in een kommetje. Verdeel de kippendijen over het bakpapier en smeer ze in met de marinade.
  • Zet de bakplaat 15 minuten in de oven en eindig met 5 minuten onder de grill voor een krokant korstje.
  • Verhit ondertussen een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de maggiblokjes, pimentpoeder, tomatenpuree en tomaat toe en bak mee. Roerbak de snijbonen 5 minuten op hoog vuur en zet daarna het vuur laag. Schenk 2 el water in de pan en stoof de snijbonen 15 minuten met de deksel op de pan. Proef en breng op smaak met zout en nootmuskaat.
  • Serveer de kippendijen met de snijbonen. En eventueel witte rijst voor de liefhebbers.

Notities

  • Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
  • De bereiding duurt in totaal 25 minuten.

Recept: Francesca (geïnspireerd door Mireille), Foto: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)