Geroosterde muesli met abrikoos

Hoe maak je van een dessert een ontbijtje? Ik kan die dingen. En nou niet gelijk denken dat ik chocolademousse als ontbijt eet, alhoewel ik dat prima zou doen. Nee, in dit geval heb ik van een dessertrecept met wat aanpassingen een heerlijk ontbijtje gemaakt. Smitten Kitchen was mijn inspiratiebron …

Hoe maak je van een dessert een ontbijtje? Ik kan die dingen. En nou niet gelijk denken dat ik chocolademousse als ontbijt eet, alhoewel ik dat prima zou doen. Nee, in dit geval heb ik van een dessertrecept met wat aanpassingen een heerlijk ontbijtje gemaakt. Smitten Kitchen was mijn inspiratiebron voor deze geroosterde muesli met abrikoos en daar heb ik goed van gesmuld op een zondagochtend. Geniet ervan nu we middenin het abrikozenseizoen zitten!

Geroosterde muesli met abrikozen_2

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 4 abrikozen
– 1tl bloem
– snufje nootmuskaat
– snufje kaneel
– 20gr roomboter
– 4el muesli (natuurlijke, zonder toegevoegde suikers)
– 1el gehakte amandelen
– 2el bloem (spelt of amandel kan ook)
– 1-2el honing
– volle (Griekse) yoghurt

Wat je gaat doen

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Zet 4 ovenschaaltjes klaar en vet deze in met een beetje boter. Halveer de abrikozen, haal de pit eruit en snijd de abrikozen in stukjes. Leg in ieder schaaltje 1 abrikoos in stukjes. Verdeel hier de 1tl bloem over en een snufje nootmuskaat en kaneel en schep 1x om.

Smelt de boter in een pannetje. Zet het vuur uit en schep de muesli, amandelen en bloem erdoor. Zoet met 1 of 2 eetlepels honing naar smaak. Verdeel de muesli over de 4 bakjes.

Zet de bakjes in de oven en rooster de muesli in 30 minuten mooi bruin en krokant. De abrikoos is inmiddels helemaal zacht geworden. Laat daarna afkoelen tot lauw en serveer met een flinke dot yoghurt en een snufje kaneel.

Geroosterde muesli met abrikozen_3

Meer inspiratie om te koken met abrikozen? Kijk dan eens hier.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)