Geroosterde spruitjes met ui en bacon

Van die tot snot gekookte spruitjes, dat doen we toch al lang niet meer? Het is zo zonde van deze heerlijke wintergroente. Roergebakken, geroosterd of gestoomd komen deze kleine kooltjes veel beter tot hun recht. Vooral als je ze roostert met ui en bacon. Heel veel simpeler gaat het niet worden.

Wat je nodig hebt als bijgerecht voor 4 personen

– 1 kilo spruitjes (of 750gr schoongemaakte)
– 1 ui
– 100gr bacon in blokjes
– olijfolie
– zwarte peper
– zout

geroosterde-spruitjes-met-ui-en-bacon-2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 10 minuten / Oventijd: 25-30 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier. Maak de spruitjes schoon en leg deze op het bakpapier.

Snipper de ui en voeg samen met de bacon toe aan de spruitjes. Scheutje olijfolie erover en bestrooi met zwarte peper en een klein snufje zout. Meng dit alles met je handen goed door elkaar en verdeel de spruitjes gelijkmatig over het bakblik. Zet in de oven en bak in 25-30 gaar en goudbruin. Keer ze halverwege nog even om met een spatel.

Serveer bij een stukje vlees of kalkoen. Ook heerlijk als basis voor een grove stamppot. Alleen nog wat aardappels koken en dan dit erdoor stampen. Zalig!

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

De laatste Eetkalenders
nu voor slechts € 14,95 incl. verzendkosten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Geroosterde spruitjes met ui en bacon”

  1. Wij eten dit elke week wel een keer. Ik rooster de spruitjes niet, maar kook ze beetgaar.
    Ondertussen bak ik de spekjes in wat olijfolie en doe in plaats van gesneden uit, gesneden lente-ui.

    Soms bak ik nog wat kant en klaar gesneden Mexicaanse roerbakmix mee voor de variatie.
    Heerlijk!