3.34 van 3 stemmen

Gestoofde broccoli met tomaat en krieltjes

25 minuten
Hoofdgerecht
Vegetarisch

Een van de eerste recepten die ik maakte sinds de aankondiging van onze 1,5 meter-samenleving was deze gestoofde broccoli met tomaat en krieltjes. Ik weet nog goed dat ik bar weinig zin had in koken, maar dat er wel een aantal mannen thuis vragend naar me aan het kijken waren …

Een van de eerste recepten die ik maakte sinds de aankondiging van onze 1,5 meter-samenleving was deze gestoofde broccoli met tomaat en krieltjes. Ik weet nog goed dat ik bar weinig zin had in koken, maar dat er wel een aantal mannen thuis vragend naar me aan het kijken waren wat we die avond gingen eten. Dus ik ging aan de slag met wat ik nog in huis had. En dat waren broccoli, krieltjes en een pakje tomatensaus. Ik vond ook nog een runder cervelaatworst in de kast en dat was de basis voor mijn gerecht. Die laatste kun je er trouwens ook uitlaten waardoor het gerecht vegetarisch (zelfs volledig plantaardig) wordt. Aan jou de keuze, en het is beide heerlijk.

Dit is trouwens ook het eerste gerecht waarvoor Wendy (mijn fotografe) de foto’s heeft gemaakt in onze tijdelijke veranderde samenwerking. Ik test eerst mijn recepten thuis uit en als ik tevreden ben, stuur ik de receptuur naar haar door. Zij kookt het thuis nog een keer, maakt er foto’s van en eet het vervolgens thuis lekker op met haar man. Zo word ik ontlast, heeft zij nog werk en heb ik gelijk een goed testpanel voor mijn recepten. Dat werkt top, en we zijn er beide heel blij mee. Het is een beetje omdenken in deze tijd, maar samen komen we er wel.

Ingrediënten

 • 1 kg krieltjes (met of zonder schil)
 • appelciderazijn of appelazijn
 • olijfolie extra vergine
 • zout
 • 2 stronken broccoli
 • 1 ui, gesnipperd
 • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
 • bakolijfolie
 • 1 pakje (à 350 gr) Heinz Tomato Frito
 • zwarte peper
 • 3 stengels stengels lente-ui, in ringetjes
 • optioneel: 1 runder cervelaatworst of 4 merguez worstjes

Aan de slag!

 • Kook de krieltjes in een pan met water tot ze net gaar zijn. Afhankelijk van het type krieltje duurt dit 15 - 20 minuten. Giet daarna het water af en laat de krieltjes in de pan zitten. Schenk een scheut appelciderazijn en olijfolie extra vergine in de pan. Voeg zout naar wens toe. Schep voorzichtig om en laat staan met de deksel op de pan.
 • Snijd de roosjes los van de stronken broccoli en snijd ze in kleine roosjes. Schil beide stronken en snijd ze daarna in kleine stukjes.
 • Verhit een hapjespan en fruit de ui en knoflook een paar minuten in 2 eetlepels bakolijfolie. Voeg alle broccoli toe en roerbak nog 2 minuten. Schenk de Tomato Frito in de pan en roer goed door. Zet het vuur iets lager en de deksel op de pan. Laat de broccoli in circa 15 minuten gaar stoven. Proef daarna en breng naar wens verder op smaak met zout en peper.
 • Wil je het vegetarisch houden, dan serveer je de gestoofde broccoli met krieltjes zo samen. Lekker met wat ringetjes lente-ui erbij.
 • Wil je nog wat vlees toevoegen? Kies dan voor stukjes uitgebakken runder cervelaatworst of merguez worstjes. Deze snijd je eerst in stukjes, bak je vervolgens uit en meng je de laatste 5 minuten door de broccoli tijdens het stoven.

Notities

 • Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.
 • De gestoofde broccoli met tomaat en lente-ui kun je ook los maken en als bijgerecht serveren. Lekker bij veel soorten gebakken vlees, vis of vleesvervangers.
 • Bereiding: 25 minuten

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)