Gewokte groenten met kip, soja en sesam

Voor sommigen is het iedere dag weer een uitdaging om voldoende groente binnen te krijgen. Tegenwoordig is het advies om 250 gram groente per persoon per dag te eten. Als je groente alleen aan je avondmaaltijd toevoegt, kom je er niet altijd aan. Behalve als je slim met je groente …

Voor sommigen is het iedere dag weer een uitdaging om voldoende groente binnen te krijgen. Tegenwoordig is het advies om 250 gram groente per persoon per dag te eten. Als je groente alleen aan je avondmaaltijd toevoegt, kom je er niet altijd aan. Behalve als je slim met je groente omgaat in de maaltijd. Oftewel: neem ze als basis en voeg daar nog wat andere ingrediënten aan toe, maar laat de groente het hoofdbestanddeel van je gerecht zijn.

Soms smokkel ik een beetje als ik weinig tijd heb, dan koop ik gewoon voorgesneden groenten om te wokken. Zo vind ik Aziatische wokgroenten met shiitake, komkommer, wortel en paksoi erg lekker. Voeg daar nog wat kip en smaakmakers zoals knoflook, gember, soja en sesam aan toe en je hebt binnen 20 minuten een heerlijk maaltijd op tafel gezet!

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 4 teentjes knoflook
– 1 stuk gember van 3cm
– 200 gr kippendijen
– 200 gr noedels naar keuze (bijvoorbeeld de udon noodles van Hakubaku)
– zonnebloem- of arachideolie
– zwarte peper
– 600 – 800 gr voorgesneden (wok)groenten naar keuze
– 4 el sojasaus
– 2 el sesamolie
– 1 el sesamzaadjes

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 20 minuten

1. Snijd de teentjes knoflook in dunne plakjes en hak de gember fijn. Snijd de kippendijen in dunne reepjes of kleine blokjes.

2. Bereid de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.

3. Zet een wok op het vuur en laat goed heet worden. Schenk er een scheutje olie en bak de knoflook en gember kort aan. Schep uit de pan en bak daarna de kip aan totdat de stukjes gaar en goudbruin zijn. Voeg de knoflook en gember weer toe en strooi er royaal zwarte peper over.

4. Voeg de wokgroenten toe aan de pan. Nu is het alleen nog een kwestie van 5 minuten roerbakken. Breng op smaak met de sojasaus en sesamolie.

5. Strooi als laatste de sesamzaadjes erover en serveer met de noedels.

gewokte-groenten-met-kip-soja-en-sesam-1

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)