Wat je gaat doen
Bereiding: 25 minuten
1. Breng een pan water (groot genoeg om de asperges liggend in te leggen) aan de kook met een snuf zout en een klontje boter. Leg de asperges in het water en laat deze 6 – 8 minuten (afhankelijk van de dikte) koken tot ze beetgaar zijn. Je kunt dit testen door er even in te prikken of je haalt er eentje uit die je laat balanceren op een vork. Als de uiteindes iets naar beneden hangen, zijn de asperges gaar. Schep daarna uit de pan.
2. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking in hetzelfde water van de asperges. Giet daarna af.
3. Zet de pan van de asperges weer op het vuur en fruit de sjalot met een snuf zout 2 minuten in 1 el olie. Schenk de room erbij, roer door en laat 5 minuten pruttelen.
4. Snijd in de tussentijd de asperges in stukken.
5. Zet het vuur lager, schep de gnocchi en asperges door de roomsaus en verwarm. Proef en breng op smaak met zwarte peper en eventueel nog wat zout.
6. Schep een portie gnocchi op een bord en garneer met Hollandse garnalen en bieslook. Serveer direct.