Groentensmoor met gegrilde lamsworstjes en kipsaucijsjes

Het originele recept hiervan is bedoeld om te bereiden in een tajine. Dit is een aardewerk stoofpot uit Noord-Afrika waarin je heerlijke stoofgerechten kunt maken. Maar, ik heb nog geen tajine. Ik heb er al vaak naar gekeken, maar ik twijfel nog of ik een tajine wil of een slow …

Het originele recept hiervan is bedoeld om te bereiden in een tajine. Dit is een aardewerk stoofpot uit Noord-Afrika waarin je heerlijke stoofgerechten kunt maken. Maar, ik heb nog geen tajine. Ik heb er al vaak naar gekeken, maar ik twijfel nog of ik een tajine wil of een slow cooker van BK. Dit is een combinatie tussen een tajine en een oud-Hollandse stoofpot. Als ik eruit ben, zijn jullie een van de eerste die dat weten. Want geheid dat ik dan heel snel een tajine of een slow cooker recept hier op mijn blog heb staan. 

Maar, weer terug naar de groentensmoor. Ik heb het recept iets aangepast en gemaakt in mijn aardewerk braadpan. Prima alternatief :). Kijk zelf wat voor vlees je lekker vindt; lamsworstjes kun je ook vervangen door rund of normale worstjes. Die kipsaucijsjes zou ik alleen wel houden, die zijn wel erg lekker erin!

Wat je nodig hebt voor 4 personen:
1 courgette
1 aubergine
1 grote ui
4 teentjes knoflook
handvol verse koriander
1 blik kikkererwten
2 blikken gepelde tomaatstukjes
1tl komijn
1el kurkuma
1tl zeezout
zwarte peper
2el zonnebloemolie
6 lamsworstjes
4 kipsaucijsjes

Wat je in ieder geval gaat doen:
Snijd de courgette en aubergine door de midden, snijd de helften in wat dikkere repen. Snijd de ui in grove stukken en hak de knoflook fijn. Hak de koriander fijn en laat het blik kikkererwten uitlekken.

Verwarm de olie in de braadpan en bak als eerste de stukken aubergine. Als deze bruin worden, voeg je de courgette, knoflook en ui toe en bak je dit mee. Als de ui begint te verkleuren voeg je de komijn, kurkuma, zout en verse koriander toe. Nog even kort bakken. 

Zet het vuur dan wat lager en voeg de blikken tomaat en de uitgelekte kikkererwten toe. Goed roeren en nog wat verse zwarte peper erdoor doen. Laat het gerecht 30 minuten smoren op laag vuur met de deksel op de pan. 

Verwarm in de tussentijd een grillpan, smeer de worstjes en saucijsjes rondom met olie, peper en zout en grill ze gaar. De lamsworstjes zijn dunner en hebben minder lang nodig (2-3 min), de saucijsjes zijn dikker hebben 5-6 min nodig. Dus doe deze als eerste in de pan. 

groentensmoor met worstjes1

Nu kun je kiezen; of je serveert de groentensmoor en de worstjes apart. Of je snijdt het vlees na het grillen in stukken, voegt deze aan de groenten toe en laat deze nog 5-10 minuutjes mee smoren. Ik heb voor het laatste gekozen om het uit te proberen en ik vond het experiment geslaagd. 

Strooi nog wat gehakte verse koriander erover zodra je gaat serveren. 

Wat je eventueel ook nog kunt doen:
Maak er wat couscous bij.

Dank je wel Allerhande voor de inspiratie.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer