Halfgedroogde tomaatjes uit de oven

Ok, ik geef vast toe dat ik tot gisteravond nog nooit zelf halfgedroogde tomaatjes had gemaakt, omdat ik altijd die zongedroogde variant uit een potje haalde. Zo, dat was bekentenis nummer 1. Nummer 2 is dat ze gisteravond niet helemaal gelukt zijn. Qua smaak wel (goddelijk!), alleen ze zijn niet …

Ok, ik geef vast toe dat ik tot gisteravond nog nooit zelf halfgedroogde tomaatjes had gemaakt, omdat ik altijd die zongedroogde variant uit een potje haalde. Zo, dat was bekentenis nummer 1. Nummer 2 is dat ze gisteravond niet helemaal gelukt zijn. Qua smaak wel (goddelijk!), alleen ze zijn niet helemaal gedroogd. En dat heeft alles met mijn tijdsplanning te maken. Om ze mooi te laten drogen moeten ze toch echt minimaal 4 uur in de oven en dat lukt niet als je om 21.00 uur begint met koken. Tenminste, als je ook nog een keer naar bed wilt :). Oftewel, ik heb om middernacht de oven uitgedraaid en vond dat ze fantastisch waren geworden. Dat zijn ze ook, maar de critici onder ons zullen ze niet geheel gedroogd vinden. Ik beloof plechtig dat ik de volgende keer wat eerder de oven zal aanzetten.

Wat je nodig hebt:
8 pommodori tomaten
2 takjes verse rozemarijn
2 takjes verse tijm of oregano
1 teentje knoflook
1el extra vergine olijfolie
grof zeezout
versgemalen zwarte peper

Wat je gaat doen:
Snijd de tomaten eerst door de helft, dan in kwart en dan nog een keer doorsnijden. Hak het knoflookteentje fijn. 

Doe de tomaten met de knoflook, de rozemarijn, tijm/oregano en een klein beetje olijfolie in een schaal. Strooi hier wat grof zeezout en de zwarte peper over en hussel voorzichtig door elkaar met je handen. Laat deze schaal een half uur afgedekt staan.

Verwarm de oven voor op 70 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier en leg hierop (na het half uur) de stukjes tomaat op, op de snijkant. Leg de takjes kruiden er ook nog tussen. Laat dit minstens een uur of 4 in de oven staan. Open af en toe de ovendeur om de stoom eruit te laten. Je kunt de stukjes tomaat af en toe ook nog omdraaien.

Als de tomaatjes klaar zijn, laat je ze afkoelen en bewaar je ze in een bakje onder de olie. Je kunt dit op deze manier tot een maand bewaren in de koelkast.

Halfgedroogde tomaatjes2

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)