Hamburger torentjes met gegrilde koolrabi en pastinaak frietjes

Ik ben gek op homemade hamburgers, maar dat is natuurlijk geen optie in deze healthy januari maand. Mits ik er een gezonde variant van kan bedenken, met voornamelijk ingredienten die ik nog in de koel-/voorraadkast heb staan. Oh tjonge jonge, wat doe ik mezelf toch aan deze maand 😉 Wat …

Ik ben gek op homemade hamburgers, maar dat is natuurlijk geen optie in deze healthy januari maand. Mits ik er een gezonde variant van kan bedenken, met voornamelijk ingredienten die ik nog in de koel-/voorraadkast heb staan. Oh tjonge jonge, wat doe ik mezelf toch aan deze maand 😉

Wat vond ik allemaal in de kast: mozzarella en hamburgers uit De Krat, nog 2 kleine koolrabi’s, paar tomaten, potje bio yoghurt mayo en 2 pastinaken, wederom uit De Krat. Daar moet ik toch hele gezonde hamburgers van kunnen maken, niet waar.

Wat je nodig hebt voor 2 personen:
2 pastinaken
2 scharrel runder hamburgers (de hamburgers van De Krat waren van Waterlant’s Weelde, heerlijk!)
2 tomaten
2 kleine koolrabi’s
1/2 bol mozzarella
4el yoghurt mayonaise of alleen yoghurt (dan geen citroensap gebruiken)
paar druppels vers citroensap
1/2 tl paprikapoeder
1/2 tl gedroogde dragon
olijfolie
zeezout
versgemalen zwarte peper

Wat je gaat doen:
Verwarm de oven voor op 200gr. Schrob de pastinaken goed schoon en snijd er frietjes van. Doe deze in een ovenschaal en sprenkel hier wat olijfolie over en breng op smaak met peper en zout. Hussel dit met je handen goed door en zet de schaal voor 40min in de oven. Totdat de frietjes lekker zacht zijn en een bruin korstje beginnen te krijgen. 

Schil de koolrabi’s en snijd ze in dunne plakken. Smeer ze licht in met olijfolie en grill de plakken in de grillpan totdat ze bruine strepen krijgen en iets zachter zijn geworden. Ze hoeven niet door en door zacht te zijn, een beetje bite is lekker. Snijd de tomaten in plakken. 

Zout en peper de hamburgers en grill ze in dezelfde pan om en om gaar in circa 8min. 

Pak een kleine ovenschaal en leg er 2 plakken gegrilde koolrabi in. Daarop leg je 2 plakken tomaat. 


Sprenkel er een drupje olijfolie op en strooi een klein beetje paprikapoeder, peper en zout op. Leg daarbovenop de hamburgers. 

En daar weer een plak koolrabi en tomaat op. 

Snijd 2 dikke plakken mozzarella van de bol en leg die bovenop het torentje. Strooi hier een beetje peper en zout op en wat dragon.

Met een beetje passen en meten zou deze kleine ovenschaal net naast de schaal met de frietjes in de oven kunnen staan. Bij mij ging het net 🙂 Zet de hamburgers 10min in de oven zodat de mozzarella lekker zacht wordt en om de torentjes heen ‘valt’. 

Maak in de tussentijd de paprika-dragon mayo. Doe hiervoor de mayo of yoghurt in een bakje samen met de paprikapoeder en de rest van de dragon. Paar druppeltjes citroensap erbij en goed roeren. 

Serveer de hamburger torentjes met een toefje mayo bovenop, samen met de pastinaak frietjes en de overgebleven plakken koolrabi en tomaat. Het bakje met de rest van de mayo zet je er op tafel bij.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)