Havermout koekjes met banaan en rozijnen

Ik kwam een recept van havermout koekjes tegen op de site van MiCook en ik was reuze benieuwd of ze naast gezond ook lekker zouden zijn. Dus gelijk maar eens aan de slag gegaan en ik was bijzonder verrast door het eindresultaat! Knapperige koekjes met een smeuïge binnenkant door de …

Ik kwam een recept van havermout koekjes tegen op de site van MiCook en ik was reuze benieuwd of ze naast gezond ook lekker zouden zijn. Dus gelijk maar eens aan de slag gegaan en ik was bijzonder verrast door het eindresultaat! Knapperige koekjes met een smeuïge binnenkant door de banaan. En met een zoete nasmaak. Ik vond ze zo lekker dat ik ze ook gebruikt heb in een van mijn workshops tijdens de Kids Food Experience. En de kinderen waren er dol op!

Wat je nodig hebt voor 16 koekjes

– 2el rozijnen
– 100gr havermout
– 30gr walnoten, fijn gehakt
– 20gr gemalen kokos
– 2 rijpe bananen
– 20ml agave siroop
Havermout koekjes_3

Wat je gaat doen

Verwarm de oven voor op 180 graden. Wel de rozijnen een half uurtje in een bakje water.

Meng de havermout met de walnoten en kokos en roer goed door. Prak de bananen helemaal fijn met een vork en schep deze samen met de agave siroop goed door het havermoutmengsel. Knijp de rozijnen een beetje uit en roer ook door het mengsel.

Bekleed een bakblik met bakpapier. Maak kleine bolletjes van het deeg en plet deze iets met je handpalm tot een koekje. Leg daarna op het bakpapier.

Havermout koekjes_2

Bak de koekjes circa 15-20 minuten in de oven totdat ze een licht bruin korstje krijgen. Laat de koekjes afkoelen en enjoy!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)