5 van 1 stem

Havermout pancakes met yoghurt, appel en kaneel

20 minuten
Ontbijt
Zoet

Zoals jullie misschien wel weten heb ik twee kleine pancake-monsters in huis. Het liefst ontbijten ze elke dag ermee en ook doordeweeks proberen ze me ervoor te porren, wat soms ook wel lukt als ik in een goede bui ben ;-). Natuurlijk kun je pancakes gewoon met bloem, melk en …

Zoals jullie misschien wel weten heb ik twee kleine pancake-monsters in huis. Het liefst ontbijten ze elke dag ermee en ook doordeweeks proberen ze me ervoor te porren, wat soms ook wel lukt als ik in een goede bui ben ;-). Natuurlijk kun je pancakes gewoon met bloem, melk en ei maken, maar ik vind het altijd een uitdaging om voor mijn jongens een voedzamer alternatief te maken dat ze net zo lekker vinden als het origineel. Zoals deze havermout pancakes met yoghurt en gebakken appeltjes met kaneel en blauwe bessen. Ze zijn er dol op! En ik ook.

Voor de pancakes gebruik ik havermout, volkorenmeel, yoghurt, ei en een klein scheutje ahornsiroop. Mooie combinatie van vezels, eiwitten en koolhydraten waar ze hun dag goed mee beginnen, en ik ook trouwens! Als topping bak ik wat appelpartjes met blauwe bessen en ahornsiroop. Deze combineer ik met een lepel romige yoghurt (FAGE is mijn favoriet).

De ‘gewone’ pancakes eten we natuurlijk ook nog, maar ik zorg wel dat de boel in balans blijft. En deze heerlijke havermout pancakes dragen daar zeker aan bij, geniet ervan!

Ingrediënten

Voor de pancakes:

 • 50 gr havermout
 • 25 gr volkorenmeel
 • 1 tl kaneel
 • 1 tl bakpoeder
 • snufje zout
 • 150 gr FAGE Total 0%
 • 1 ei
 • 1 tl vanilla extract
 • 1 tl ahornsiroop

Voor de topping:

 • boter
 • 1 appel, met schil in partjes
 • ½ tl kaneel
 • ahornsiroop
 • handje blauwe bessen
 • 2 volle el FAGE Total 0%

Aan de slag!

 • Meng alle ingrediënten voor de pancakes in een kom en klop of roer door elkaar.
 • Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag tot deze goed heet is en zet het vuur daarna op de middelste stand. Schep met een eetlepel hoopjes in de pan en vorm er pancakes van. Je kunt er 6 ‘normale’ of 9 kleinere pancakes van bakken. Bak ze ongeveer 4 minuten per kant, dat is langer dan normaal omdat je wilt dat de havermout goed gaart. Anders worden ze klef en dat is zonde.
 • In de tussentijd verhit je een tweede koekenpan (of doe het achter elkaar als je maar één pan hebt) met een klein klontje boter. Bak hier de partjes appel in tot ze goud bruin worden. Voeg de kaneel toe en een scheutje ahornsiroop naar smaak, schep om en bak kort door. Als laatste gaan de blauwe bessen door, die hoeven maar heel kort verwarmd te worden. Zet het vuur uit.
 • Leg 3 havermout pancakes op een bord en garneer met een lepel yoghurt en de gebakken appeltjes met blauwe bessen. Serveer direct.

Notities

 • Voldoende voor 2 personen (of 1 volwassene en 2 kinderen, in mijn geval).
 • Bereiding: 20 minuten.

Geniet van deze lekkere havermout pancakes met yoghurt en gebakken appeltjes!

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer