Kerstcocktails met vlierbloesem

In de zomer zijn de cocktails met vlierbloesem niet aan te slepen. Maar ook in de winter en tijdens de kerstdagen is deze lichte, fruitige smaak een welkome afwisseling.. De vlierbloesem laat zich moeiteloos combineren met diverse winterse ingredienten. Denk aan troebele appelsap, kaneel en cranberry. Voor de kersteditie van …

In de zomer zijn de cocktails met vlierbloesem niet aan te slepen. Maar ook in de winter en tijdens de kerstdagen is deze lichte, fruitige smaak een welkome afwisseling.. De vlierbloesem laat zich moeiteloos combineren met diverse winterse ingredienten. Denk aan troebele appelsap, kaneel en cranberry. Voor de kersteditie van de Foodeliciousbox ging ik aan de slag met de Elderflower Shampagne Mocktail van MrFitzpatrick en daar maakte ik 3 heerlijke kerstcocktails mee. Geschikt voor ontbijt, lunch of kerstdiner.

MrFitzpatrick maakt trouwens ontzettend lekkere, botanisch gebrouwen siropen. Hun Elderflower Shampagne Mocktail (alcoholvrij) is gemaakt van vlierbloesemsiroop met een vleugje appel en limoen. In plaats van hun mocktail kun je ook de Elderflower & Apple siroop gebruiken die je eventueel aanlengt. Voor de appel-, peren- en cranberrysap raad ik de sappen van Schulp aan. Dit zijn ambachtelijke vruchtensappen gemaakt van puur fruit.

Ontbijt mocktail met vlierbloesem, appel en kaneel

Een verfrissende, alcoholvrije cocktail voor bij het, vaak zware, kerstontbijt. Maar toch ook warm door de toevoeging van een snufje kaneel.

unboxing-kerst-fdbox-foodelicious-kerstmenu-2

Wat je nodig hebt voor 4 personen
– 1 flesje (330ml) Fitzpatrick’s Elderflower Shampagne
– 250ml troebele appelsap
– sap van ½ citroen en 8 schijfjes citroen
– blaadjes van 1 takje munt
– snufje kaneel
– ijsblokjes

Wat je gaat doen
Meng alle ingrediënten in een shaker of goed afsluitbare beker en schud flink. Serveer in mooie glazen met ijsblokjes, schijfjes citroen en blaadjes munt.

Brunch punch met vlierbloesem en cranberry

Combineer de Elderflower Shampagne (of een scheutje siroop) met prosecco, cranberrysap en cranberries. Serveer in lage glazen en garneer met gesuikerde cranberries op een stokje en eventueel een blaadje munt.

kerstcocktails-met-vlierbloesem-2

Champagne cocktail met vlierbloesem en peer

Een feestelijk begin van het kerstdiner: meng 1 deel Elderflower Shampagne (of een scheutje siroop) met 1 deel wodka en 1 deel champagne. Schenk bij met perensap.

kerstcocktails-met-vlierbloesem-1

Foto’s cranberry punch en champagne cocktail: Shutterstock.

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer