Kindertraktatie: Worteltjes in de grond

Een paar weken geleden gaf ik een kinderkookworkshop op de BSO van Kinderkade in Muiden. De vraag was of ik een gezond, maar ook heel leuk gerechtje met de kinderen wilde maken wat ze mee naar huis konden nemen. Nou, dat kon zeker. Het werd al snel een van mijn …

Een paar weken geleden gaf ik een kinderkookworkshop op de BSO van Kinderkade in Muiden. De vraag was of ik een gezond, maar ook heel leuk gerechtje met de kinderen wilde maken wat ze mee naar huis konden nemen. Nou, dat kon zeker. Het werd al snel een van mijn favoriete gerechtjes om te maken als kindertraktatie: worteltjes in de grond.

Worteltjes groeien in de grond en dat was dan ook het eerste wat ik met de kinderen ging maken. En die grond maakten we van zelfgemaakte hummus. Een gerecht wat niet veel kinderen kennen en daarom zo leuk om te maken. Want over het algemeen vinden kinderen het ontzettend lekker. Het hoofdingrediënt van hummus is kikkererwten. Door de milde smaak is het een perfecte snack voor kinderen. Sterker nog, achter mijn rug werd de bak met kikkererwten ook flink leeg gegeten door de kids. Het basisgerecht voor hummus heb ik geleend van Uit Pauline’s Keuken en dat tref je hieronder aan.

Maar wat moet er dan gebeuren met die worteltjes? Heel simpel. Het enige wat je nodig hebt zijn geschrapte worteltjes, wat kleine prikkertjes en takjes peterselie. Neem een worteltje, prik daar aan het uiteinde een diep gaatje in met een prikker en stop daar een takje peterselie in. Schep wat hummus in een glaasje of (klein aardewerk) potje en zet daar de worteltjes in met de peterselie. Et voila, daar zijn je worteltjes in de grond!

Kindertraktatie - worteltjes in de grond_3

Dit gerecht is heel leuk om samen met kinderen te maken of als traktatie op school. Stop dan wel pas op het laatste moment de peterselie in de gaatjes, want dat verlept anders snel.

Kindertraktatie - worteltjes in de grond_2

Wat je nodig hebt voor de hummus

Onderstaand recept is genoeg om ongeveer 6 potjes te vullen met hummus
– 400gr uitgelekte kikkererwten
– 2el tahin (sesampasta, ook te koop bij de grotere supermarkten)
– 2 tenen knoflook
– sap van een halve citroen
– 1/2tl komijn
– peper en zout
– olijfolie

Wat je gaat doen

Doe de kikkererwten, tahin, knoflook, citroensap en komijn in de keukenmachine en schenk hier een flinke scheut olijfolie bij. Laat dit in de keukenmachine draaien tot een gladde pasta. Is de hummus nog te dik? Voeg dan nog wat extra olijfolie of water toe. Breng daarna op smaak met wat peper en weinig zout.

Dit recept voor hummus is ook heerlijk om te serveren met brood als hapje. Serveer het dan met een drupje olijfolie en wat paprikapoeder.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer