Als de jager, oftewel cacciatore in het Italiaans, gaat koken dan is de kans groot dat je kip cacciatore krijgt voorgeschoteld. Kip op de manier van de jager dus. Wat ook met konijn kan trouwens, als het maar gestoofd is. En wat daarbij verder nog in de pan gaat kan enorm verschillen en daarom wordt kip cacciatore op tig verschillende manieren gemaakt.
Ik maakte voor jullie een versie met 2 soorten kip (kippendijen en -poten, maar kipfilet kan ook), tomaat, paprika, kastanjechampignons, kappertjes, tijm en oregano. De kip liet ik stoven in de tomatensaus, deze keer op het vuur maar dat kan ook prima in de oven of op de barbecue (wat ik de volgende keer ook ga doen). En als je geen champignons wilt dan laat je die eruit of je vervangt ze eens door zwarte olijven. Met dit recept kun je echt alle kanten op.
Ook qua wat je erbij eet. Het kan met pasta (mijn favoriet is tagliatelle of pappardelle) of met knapperig brood en een salade. Maar met witte rijst is dit ook heel lekker, zoals ik laatst ontdekte door mijn mannen. Jessey kwam namelijk thuis, keek in de pan en zei “Oh, ik had gehoopt dat je rijst met kip had gemaakt”. Dus ik moest even schakelen, maar vond het wel een prima plan om uit te proberen. Met als resultaat dat ik de kip cacciatore at zoals ik ‘m bedoeld had. In z’n geheel met wat verse pappardelle en nog wat grof geraspte Parmezaanse kaas erover. En voor Jessey had ik de kip gepluisd en serveerde deze met een royale schep saus en wat witte rijst. Beide heerlijk! Had ik al gezegd dat je met dit gerecht echt alle kanten op kunt? 😉
Fantastisch gerecht, gemaakt op 30-09-20 .
Namelijk en heerlijk