Krab rolls met Noordzeekrab

Vandaag is de allerlaatste aflevering van de onze Noordzeekrab special aan bod. Best wel jammer want naast de heerlijke recepten die voorbij zijn gekomen, zijn er nog veel meer lekkere gerechten die je kunt maken met een hele Noordzeekrab. Maar nu ik goed geoefend heb, ben ik zeker van plan …

Vandaag is de allerlaatste aflevering van de onze Noordzeekrab special aan bod. Best wel jammer want naast de heerlijke recepten die voorbij zijn gekomen, zijn er nog veel meer lekkere gerechten die je kunt maken met een hele Noordzeekrab. Maar nu ik goed geoefend heb, ben ik zeker van plan nog een keer aan de slag te gaan met dit heerlijke product van Hollandse bodem. En ik heb zo’n vermoeden dat we dat dan weer met jullie delen 😉

Nu allereerst nog het laatste recept van mijn Noordzeekrab avontuur en dat is zeker niet de minste. Misschien heb je weleens een lobster roll gegeten of gemaakt? Daar heb ik de kreeft vervangen voor krab en zo werd het een crab roll of zoals ik ‘m noem een Noordzeekrab roll. Je kunt het zien als een zeer delicaat lunch broodje, maar stiekem zou je er mij ieder moment van de dag blij mee maken. Ook leuk om het in kleine stukjes als hapje te serveren!

Wat je nodig hebt voor 4 broodjes:

 • 2-3 Noordzeekrabben (afhankelijk van de grootte)
 • 3 el mayonaise
 • sap van 1 citroen
 • 4 takjes bieslook, fijngesneden
 • zout
 • boter
 • 4 witte puntjes

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 15 min (excl. bereiding en schoonmaken van de hele krab)

 1. Heb je de Noordzeekrab nog niet in z’n geheel bereid of schoongemaakt, kijk dan eerst hier.
 2. Meng in een kom de mayonaise, citroen en bieslook. Proef en voeg zout naar smaak toe.
 3. Smeer wat boter op de zijkanten van de witte puntjes en bak ze in een droge koekenpan op laag vuur even aan.
 4. Meng het krabvlees met de saus, snijd de broodjes open en vul met het krabvlees. Aanvallen maar!

Hopelijk heb jullie net zo genoten van mijn krabavontuur als ik heb gedaan. En een avontuur was het zeker, want zo voor de eerste keer een hele Noordzeekrab aanpakken is best pittig. Maar oefening baart kunst en de volgende keren dat ik aan de slag ga weet ik nu wel wat te doen! Mocht je de vorige afleveringen gemist hebben. In het eerste artikel vertelde ik je over de algemene bereiding van Noordzeekrab en gaf ik je het recept voor krabpoten met cajundip, in het tweede artikel kwam de krabsalade aan bod en in het derde artikel een bisque van krab. Genoeg recepten dus om jouw hele Noordzeekrab in te verwerken en stuk voor stuk echte delicatessen!

Dit was alweer de laatste aflevering van onze Noordzeekrab special, maar zeker niet de minste want deze Noordzeekrab roll is een verrukkelijk broodje!

Recept & fotografie: Dominique

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer