Krabsalade met avocado

Vorige week liet ik je kennismaken met de Noordzeekrab, gaf ik de algemene bereidingswijze van een hele krab en het recept voor krabpoten met cajundip. Vandaag gaan we verder met de tweede aflevering van onze Noordzeekrab special waarin we een zalige krabsalade met avocado gaan maken. Het ziet er fantastisch …

Vorige week liet ik je kennismaken met de Noordzeekrab, gaf ik de algemene bereidingswijze van een hele krab en het recept voor krabpoten met cajundip. Vandaag gaan we verder met de tweede aflevering van onze Noordzeekrab special waarin we een zalige krabsalade met avocado gaan maken.

Het ziet er fantastisch uit als je de krabsalade serveert in de schaal van de krab. Maar dat is zeker niet het enige nut, want het vlees dat je hieruit haalt bevat de meeste smaak van allemaal en kun je ook gebruiken in de krabsalade.

Wat je nodig hebt als voorgerecht voor 4 personen

  • 200 gr krabvlees uit kopborststuk en poten (hier heb je 4 Noordzeekrabben voor nodig)*
  • 1/2 rode peper + extra voor garnering
  • 125 ml slagroom
  • 2 el ketchup
  • 2 el mayonaise
  • sap van 1/2 citroen + partjes om te serveren
  • zwarte peper
  • zeezout
  • 1 krop romaine of ijsbergsla
  • 1 avocado

* Geen zin of tijd om zelf de Noordzeekrabben te bereiden? Koop dan het krabvlees bij je visboer. De smaak van de salade zal daardoor wel iets vlakker worden.

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 10 minuten (excl. bereiding en schoonmaken van de hele krab)

1. Heb je de Noordzeekrab nog niet in z’n geheel bereid of schoongemaakt, kijk dan eerst hier.

2. Hak de rode peper fijn en klop de slagroom lobbig. Klop de ketchup, mayonaise, citroensap en rode peper erdoor en breng op smaak met peper en zout.

3. Hak een aantal slablaadjes fijn (ongeveer 2 el per persoon) en snijd de avocado in blokjes. Hou vier grote blaadjes sla apart.

4. Meng het krabvlees met de sla en avocado en roer de helft van de saus erdoor. Proef en breng eventueel nog extra op smaak met de saus, peper, zout of citroensap.

5. Voor het serveren: leg in iedere lege krabschaal een blaadje sla en schep hier een deel van de krabsalade in. Garneer naar eigen inzicht met extra saus, fijngehakte rode peper en partjes citroen. Nog een snufje zwarte peper erover en serveer met geroosterd brood en een bakje met de overgebleven saus.

Tip: deze krabsalade is ook heerlijk voor een borrel met toastjes erbij.

Tot zover mijn tweede avontuur van deze Noordzeekrab special! We hebben thuis genoten van deze krabsalade. Tijdens het eten werd duidelijk wat een enorm verschil er zit qua smaak tussen verse en ingeblikte krab waarmee we voorheen altijd de salade maakten. Het klinkt cliché, maar is echt zo: je moet het proeven om het verschil te ervaren.

Recept & fotografie: Dominique

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)