Krokante kabeljauw met doperwten-knolselderijpuree

Het recept voor kabeljauw met een korstje heb ik al een keer gepubliceerd en vandaag beantwoord ik de vraag die velen van jullie me daarover stelden: “Waar serveer je het mee?”. Nou, bijvoorbeeld met deze doperwten-knolselderijpuree. En doperwten kun je het hele jaar door eten als je ze uit de …

Het recept voor kabeljauw met een korstje heb ik al een keer gepubliceerd en vandaag beantwoord ik de vraag die velen van jullie me daarover stelden: “Waar serveer je het mee?”. Nou, bijvoorbeeld met deze doperwten-knolselderijpuree. En doperwten kun je het hele jaar door eten als je ze uit de vriezer haalt. Ik heb dan ook altijd een pak in de vriezer liggen, vlak naast de tuinbonen.

Makkelijker dan dit recept kan haast niet. Met sjalot en panko maak je een heerlijk krokant korstje voor op de kabeljauwfilets. En terwijl de krokante kabeljauw in de oven staat, kook je de knolselderijpuree gaar.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 4 kabeljauwfilets (vers of uit de vriezer, bijvoorbeeld de Noorse kabeljauwfilets van Queens)
– 1 sjalot
– 2 teentjes knoflook
– 4 takjes platte peterselie
– 6 eetlepels panko (Japans broodkruim, verkrijgbaar in de supermarkt)
– zeezout
– witte peper
– 1 knolselderij
– 200gr diepvries doperwten
– olijfolie

krokante-kabeljauw-met-knolselderij-doperwten-puree-2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 30 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden (vers) of 225 graden (diepvries). Zet een bakblik, bekleed met bakpapier, klaar waar je de kabeljauwfilets (vers of bevroren) in legt.

Hak de sjalot en knoflook grof en doe samen met de peterselie in een hakmolentje om fijn te hakken. Roer de panko erdoor met een lepel en breng op smaak met zeezout en peper. Verdeel dit over de 4 kabeljauwfilets, alsof je er een dakje van maakt. Schuif het bakblik in de oven en bak de kabelauwfilets in circa 15 minuten (vers) of 25 minuten (diepvries) gaar met een krokant korstje. Houd de filets de laatste 10 minuten goed in de gaten. Als het dakje te donker wordt, kun je ze afdekken met aluminiumfolie.

Schil de knolselderij met een groot mes en snijd in grove stukken. Doe deze in een pan met water en zout en zet op het vuur. Kook de knolselderij in circa 20 minuten gaar en zacht. Voeg de laatste 3 minuten de doperwten toe en blancheer deze mee.

Giet het geheel af en schenk er een flinke scheut olijfolie bij. Stamp vervolgens grof tot een stamppotje. Als het nog te droog is, kun je er nog wat extra olijfolie aan toevoegen. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de kabeljauwfilets op een bergje van de knolselderijpuree.

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)