Voor groot en klein: kabeljauw met een korstje

Confession: ik was vroeger als kind dol op Iglo Vis cuisine. Je weet wel, die rechthoekige stukken vis met spul erop die je vervolgens zo in de oven kunt schuiven. Inmiddels ben ik al jaren afgekickt van deze onmogelijke verslaving en heb het eigenlijk nooit meer gegeten. Ook niet zelfgemaakt. …

Confession: ik was vroeger als kind dol op Iglo Vis cuisine. Je weet wel, die rechthoekige stukken vis met spul erop die je vervolgens zo in de oven kunt schuiven. Inmiddels ben ik al jaren afgekickt van deze onmogelijke verslaving en heb het eigenlijk nooit meer gegeten. Ook niet zelfgemaakt. Tot afgelopen week, ik had opeens zin in vis met een korstje. Nou is het korstje van de Vis cuisine geen korstje (en heet het opeens Fishcuisine zie ik net), maar meer een papje en dat was precies waar ik geen zin in had. Ik wilde een kabeljauw met een korstje inclusief een echte crunch voor een mooi contrast met de zachte vis. En dan ook nog eens zo bereid dat mijn kleine jongen er ook van kon genieten. Gelukt hoor, groot en klein werden er blij van in huis en mijn kleine jongen riep “Mmmm, mama dit is echt heeeeeeeeel lekker!”. Dan weet je wel genoeg.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 1 grote of 2 kleine sjalotjes
– 2 teentjes knoflook (mag ook meer, ik gebruikte er 4)
– olijfolie
– 25gr panko (Japans paneermeel, is bij veel supermarkten te vinden)
– 2el gehakte platte peterselie
– witte peper
– zeezout
– stuk kabeljauw van 500-750 gram (afhankelijk van hoe groot de eters zijn) of losse kabeljauwfilets die je ontdooid vanuit de diepvries

Kabeljauw_met_een_korstje_Francesca_Kookt_3

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 15 minuten / Oventijd: 10-12 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een bakblik klaar waar het stuk kabeljauw in past.

Snipper de sjalot en knoflook fijn. Verhit een koekenpan, schenk er een scheutje olijfolie in en fruit hier de sjalot en knoflook in op laag vuur. Totdat het zacht en glazig is en zet daarna het vuur uit. Schep over in een kom en roer de panko en peterselie erdoor. Breng goed op smaak met peper en zout.

Dep het stuk kabeljauw droog met keukenpapier en leg daarna in het bakblik. Verdeel je mengsel als ‘dak’ over het hele stuk kabeljauw. Er mag best wat afvallen rondom, daar doen we niet moeilijk over. Schuif daarna het bakblik in de oven en bak de kabeljauw in 10-12 minuten net gaar terwijl de bovenkant goudbruin kleurt.

Serveer de kabeljauw direct. Bijvoorbeeld met gegrilde groenten, patatjes, puree met worteltjes of deze spaghetti met snijbonen en raapstelen.

Kabeljauw_met_een_korstje_Francesca_Kookt_2

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer