3.89 van 17 stemmen

Krokante kip burrito’s waar de kids dol op zijn

30 minuten
Hoofdgerecht
Tex Mex

De zomervakantie in huize Kookt is alweer bijna voorbij. Dat betekent dat het nog heel even lang leve de lol is hier. Met allemaal lekkers om te eten, en wat we ook nog stiekem op de bank eten als we er zin in hebben! Tegelijkertijd is dit ook het moment …

De zomervakantie in huize Kookt is alweer bijna voorbij. Dat betekent dat het nog heel even lang leve de lol is hier. Met allemaal lekkers om te eten, en wat we ook nog stiekem op de bank eten als we er zin in hebben! Tegelijkertijd is dit ook het moment om weer even de koelkast en voorraadkast leeg te maken. Zo beginnen we verspillingsvrij aan het nieuwe schooljaar. Dat is precies wat ik heb gedaan en met alles wat ik nog vond maakte ik super lekkere krokante kip burrito’s waar mijn jongens echt dol op waren!

Burrito’s, wat zijn dat ook alweer?

De basis van een burrito bestaat uit een grote tortilla die je vult met een mengsel, veelal bestaande uit bonen, rijst en vlees. Maar dat luistert niet zo heel nauw en is daarom perfect om kliekjes mee op te maken. Je vouwt de tortilla vervolgens als een envelopje dicht. Eerst sla je de linker- en rechterkant dicht en daarover vouw je de boven- en onderkant. Als laatste snijd je ze doormidden met een scherp mes en kun je aanvallen. Het moge duidelijk zijn dat dit niet alleen een verspillings-, maar ook knoeivrij gerecht is. Want doordat de onderkant dicht is gevouwen, laten de kinderen niet de helft op hun bord (of tafel/grond) vallen. Nog een leuk weetje: of een Tex Mex gerecht bijvoorbeeld een burrito, fajita of enchilada is, is niet alleen afhankelijk van de vulling, maar ook hoe je de wrap dichtvouwt. Zie je een tortilla wrap die na het vullen dichtgevouwen is als een envelop, dan is het een burrito!

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • bakolijfolie
  • 1 zakje Santa Maria Crispy Chicken Seasoning Mix
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • circa 8 worteltjes
  • 1 klein blikje 150 gr maïs, uitgelekt
  • 1 klein blikje 160 gr kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 100 gr gekookte rijst
  • handje verse koriander, grof gehakt
  • zwarte peper
  • zout
  • optioneel: limoensap
  • 1 verpakking Santa Maria Tortilla Original 6 stuks
  • 1 potje Santa Maria Chunky Wrap Salsa Mild
  • optioneel: 125 gr sour cream

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 225 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Snijd de kipfilets in reepjes en meng ze met 1 eetlepel bakolijfolie en de helft van het zakje seasoning mix in een kom. Verdeel de reepjes kipfilet over het bakpapier en bak dit 15 minuten in de oven.
  • Snipper de rode ui en snijd de paprika en worteltjes in kleine stukjes.
  • Verhit een hapjespan en fruit de rode ui in 2 eetlepels bakolijfolie. Voeg de paprika en wortel toe en bak 5 minuten. Strooi de resterende seasoning mix in de pan (dan blijft daar ook niets van over) en bak nog 5 minuten. Roer als laatste de maïs, kidneybonen, rijst en koriander erdoor en bak nog 2 minuten. Proef en breng eventueel extra op smaak met peper en zout. Ook lekker: een kneepje limoensap erdoor.
  • Verwarm de wraps kort volgens de aanwijzingen op de verpakking, vul ze met het rijstmengsel en de krokante kip en vouw ze dicht als een burrito.
  • Tip: Heb je nog geraspte kaas over? Strooi die dan ook nog over de vulling heen voordat je gaat vouwen. Is die ook weer op!
  • Snijd de kip burrito’s doormidden en serveer met de salsa en eventueel wat losgeklopte sour cream.

Notities

  • Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
  • Tip: Heb je nog geraspte kaas over? Strooi die dan ook nog over de vulling heen voordat je gaat vouwen. Is die ook weer op!
  • Bereiding: 30 minuten

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca