Samenwerking – De laatste maanden kook ik steeds vaker met ingrediënten die ik al in huis heb. Ik ga ermee aan de slag en zie wel waar ik eindig, en meestal komt dat helemaal goed ;-). Soms haal ik ook mijn inspiratie uit online recepten, als ik het even niet weet. Zo wilde ik deze keer iets maken met allemaal verschillende groenten in een kruidige groentestoof, had ik nog een kliekje rozenharissa over (1 eetlepel om precies te zijn) en ik wilde heel graag eens zelfs snelle kaasbroodjes, die ze internationaal ook wel ‘cheese dumplings’ noemen, maken. Ik vond de inspiratie, maakte er mijn eigen versie van en de groentestoof was werkelijk zalig!

Aan de slag met mijn geëmailleerde braadpan van BK
In november test ik verschillende braadpannen van BK en voor deze kruidige groentestoof koos ik voor de geëmailleerde BK Indigo braadpan van 26 cm (met een inhoud van 5,2 liter!). Naast de gietijzeren Bourgogne pan (waar je hier meer over leest), ben ik ook erg te spreken over deze braadpan. Ik hou van emaille, omdat het zo snel reageert, oersterk en goed te tillen is, en de pannen kunnen op alle warmtebronnen. Ik liet de braadpan voor dit recept eerst op het vuur staan zodat de groenten konden stoven en daarna schoof ik ‘m zo de oven in om de kaasbroodjes te bakken (ja, die garen dus in de saus, hoe geniaal is dat?).
De Indigo braadpannen zijn verkrijgbaar van 20 t/m 26 centimeter, in verschillende kleuren zoals deze mooie crèmekleurige waar mijn groentestoof in zit. Maar ook in de kleuren zwart, donkerblauw en groen. Ook zijn er soeppannen verkrijgbaar in deze lijn en kleine cocottes van 10 cm. Deze pannetjes zijn ideaal voor kleine bijgerechten en het feestelijk serveren van soepen (zeker als je ze wilt serveren met een bladerdeeg dakje. Eigenlijk voor alles wat je klein wilt opdienen ;-). Oh, en deze pannen kunnen officieel in de vaatwasser. Alhoewel ik ze wel altijd gewoon even afwas, ik vind dat een kleine moeite en het scheelt veel ruimte in de vaatwasser. Handwas wordt ook door BK aangeraden.
Dank je wel voor dit recept Francesca. Gaat het komende week uitproberen.Ben een fan van je recepten en zeker de surinaamse recepten doen het goed in mijn familie! Top hoor👍👍
Hoi Francesca! Wat hebben wij genoten van dit heerlijk gerecht! Helaas had ik geen bieslook meer, dus heb ik een lente uitje in de kaas dumpling gedaan. Ik geniet enorm van je website en ben blij dat ik je laatste kalender van vorig jaar heb mogen ontvangen hier in Engeland. We love dumplings! Dit recept is what winter is about… a warm hug in a bowl.. Zeker een aanrader! Thanks! x
Wat een heerlijke site (en super leuke en herkenbare artikelen over Denemarken 💖🇩🇰).
Als beginnend slowcooker zou ik deze groentestoof graag dáárin willen maken, kun je me adviseren?
Nee helaas, want ik heb geen slowcooker 🙂
Hoi Francesca,
Ben fan van je website en heb al meerdere recepten van je uitgeprobeerd met succes 😊. Maar bij dit gerecht wilde ik even aangeven dat ik bij de kaasbroodjes zout miste! In het recept van de BBC zag ik het nu wel staan.
Vanwege de cheddar had ik het eruit gelaten, ook omdat de groentestoof erg goed op smaak is. Maar toevoegen kan natuurlijk altijd.