Lang leve de koning! – Koningsdag food inspiratie

Morgen is het de eerste Koningsdag van onze Willem-Alexander. Ik moet er nog een beetje aan wennen, heb het nog steeds over Koninginnedag en 30 april staat als ‘vrij’ in mijn agenda. Maar niets is minder waar, morgen is het feestje van onze Koning! Ik heb de leukste oranje food …

Morgen is het de eerste Koningsdag van onze Willem-Alexander. Ik moet er nog een beetje aan wennen, heb het nog steeds over Koninginnedag en 30 april staat als ‘vrij’ in mijn agenda. Maar niets is minder waar, morgen is het feestje van onze Koning! Ik heb de leukste oranje food tips voor jullie op een rijtje gezet.

Kingsize bij het Conservatorium Hotel

Francesca Kookt_koningsdag food inspiratie_1a

In het Conservatorium Hotel op de Van Baerlestraat in Amsterdam kun je nu al terecht voor een Kingsize burger in de Brasserie, een King Willem Alexander Aperol cocktail in de Tunes Bar en een Kingsize Moorkop bij een kopje koffie of thee in de Lounge. Ben je lastminute nog op zoek naar een boottochtje tijdens de Koningsdag, kijk dan eens hier voor hun King’s Day boat package. Bijkomen na Koningsdag doe je ook bij het Conservatorium, ze hebben namelijk een aantal extra lange recovery treatments bij Akasha Spa. Deze aanbiedingen zijn geldig t/m 30 april.

Koningscake met amandel en sinaasappel

Francesca Kookt_koningsdag food inspiratie_2a

Collega-foodie Betty heeft een te gekke cake met amandel en sinaasappel op haar blog staan. Het was oorspronkelijk een koninginnecake, maar onze koning vindt het vast niet erg dat we die recyclen tot koningscake.

OranjeKorn voor Koningsdag

Francesca Kookt_koningsdag food inspiratie_3a

Speciaal voor Koningsdag is Berentzen ApfelKorn met een limited edition gekomen: de OranjeKorn. Een zoet en fris drankje met onze typische oranje kleur. Meng 1 deel OranjeKorn met 1 deel wodka, 2 delen sinaasappelsap en 2 delen citroenlimonade en je hebt een echte Koningscocktail.

Burgers bij The Butcher

Francesca Kookt_koningsdag food inspiratie_4a

Vier je Koningsdag in Amsterdam en wil je een goede bodem leggen of tussendoor lekker wat eten? Ga dan langs bij The Butcher op de Albert Cuypstraat 129. Zij serveren zowel op Koningsnacht (tot 03:00) en Koningsdag vanaf 11:00 tot laat overheerlijke royale burgers.

De enige echte oranje tompouce

Francesca Kookt_koningsdag food inspiratie_5a

Hoe maak je zelf de enige echte oranje tompouce? Je leest het op de heerlijke blog van Laura’s Bakery!

Koninklijk wortel-sinaasappelsoepje

Francesca Kookt_koningsdag food inspiratie_6a

Op Lekker Tafelen kwamen we deze heerlijke wortel-sinaasappelsoep tegen. Daar wordt iedere koning blij van. Het recept vind je hier.

Konings pavlova

Koninginne pavlova1

Vorig jaar maakten we de Koninginne pavlova. Maar die is zo lekker dat we vinden dat deze dit jaar ook prima met Koningsdag gegeten kan worden! Het recept vind je hier.

Royal Orange frozen yoghurt

Francesca Kookt_Koningsdag food inspiratie_7a

Yogen Früz heeft speciaal voor Koningsdag de “Royal Orange” frozen yoghurt met jawel, oranje toppings! Yogen Früz zit op de Reguliersbreestraat 19, Amsterdam. Middenin het feestgebied.

Of…je blijft lekker thuis dit jaar!

Wij zijn nooit zo van ‘gezellig de stad in’ met dit soort grote feesten. Wij vinden het heerlijk om dan lekker thuis te ontspannen met vrienden of familie. Dit jaar is er een flinke BBQ gepland en we gaan helemaal op de Oosterse tour. Met gegrilde kreeft met gember en lente ui, gestoomde vis, de allerlekkerste saté en zonnige salades.

Francesca Kookt_Koningsdag food inspiratie_8a

Daar maken we nog een heerlijke cocktail bij met Licor43: de Balon 43 met citroensap, soda, sinaasappel en veel ijs. Die maak je trouwens ook heel makkelijk op de boot, aan de gracht of op het dakterras bij vrienden.

Happy Kingsday allemaal!

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)