Er zijn van die recepten in je repertoire die je altijd op tafel tovert als je even niet zo goed weet wat je nou wilt koken. Rijst met tomaat, knoflook en ui is er bij ons thuis een van. Iedereen vindt het lekker en het is heel makkelijk om te maken.
Onlangs besloot ik er een andere versie van te maken: Spaanse rijst met tomaat en zwarte bonen. Ik wild het bijgerecht voedzamer maken en daarom voegde ik bonen toe en dat bleek een perfecte combi te zijn.
De stevige zwarte bonen doen het perfect in een gerecht dat nog even moet pruttelen waardoor ze hun bite blijven houden. En door de smaak voegt het echt iets toe aan je gerecht, zeker in combinatie met de tomaat en specerijen.
Als je dan eventueel kiest voor zilvervliesrijst in plaats van witte rijst bevat het gerecht nog meer vezels, wat zeker voor doordeweeks altijd goed is.
Een paar maanden gelden heb ik mij ingeschreven voor jouw nieuwsbrief. Deze heb ik eenmaal ontvangen en daarna niet meer. Als ik me opnieuw inschrijf staat er dat ik reeds ben ingeschreven…
Getipt door m’n zoon.
Leuke tips!!
Is dit niet eigenlijk ook een veganistisch hoofdgerecht^^? Met bonen en rijst, misschien alleen wat extra groente toevoegen.
Ja, klopt!
Ja, ik heb deze zojuist ook als vega hoofdgerecht gemaakt, maar met een handje spinazie erdoor, de dubbele hoeveelheid zwarte bonen en wat mozzarella er doorheen. Echt geweldig lekker!
Super!
Voor de liefhebber.
Strooi er voor het opdienen wat verse koriander erover.
Nog even.. Wanneer doe je de bonen erbij?
In stap 3 🙂