Linzenstoof met garnalen

Kennen jullie de Jamaican Jerk specerijen al? Dit is een kruidenmengsel uit het Caraïbisch gebied en is onmisbaar in de Jamaicaanse keuken. Je wrijft er vlees, kip of groenten mee in voordat je het bijvoorbeeld op de barbecue legt. Het bestaat uit groenten, tijm en specerijen zoals chili, piment, kruidnagel, …

Kennen jullie de Jamaican Jerk specerijen al? Dit is een kruidenmengsel uit het Caraïbisch gebied en is onmisbaar in de Jamaicaanse keuken. Je wrijft er vlees, kip of groenten mee in voordat je het bijvoorbeeld op de barbecue legt. Het bestaat uit groenten, tijm en specerijen zoals chili, piment, kruidnagel, kaneel, nootmuskaat en heeft een rijke smaak met een beetje pit. Ik kreeg laatst een zakje thuisgestuurd en die bleef me maar vragend aankijken. Aangezien het nog lang geen barbecue-seizoen is besloot ik er iets anders mee te doen. En dat werd deze linzenstoof met garnalen. En wat een goed idee was dat, al zeg ik het zelf! Vol van smaak en zo klaar. Je kunt er eventueel nog wat bulgur of zilvervliesrijst bij serveren, maar het gerecht leent zich er ook voor om gewoon zo te eten. Geniet ervan.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 1 ui
– 3 teentjes knoflook
– olijfolie
– 2 volle tl Jamaican Jerk specerijen (bijvoorbeeld deze van Verstegen die te koop is bij veel supermarkten), gebruik eventueel iets minder als er ook kinderen mee eten
– zout
– 2 blikken gepelde tomaten
– 1 handje koriander
– 1 handje platte peterselie
– 3 – 4 verpakkingen linzen in stazak (grote eters in huis, ga dan voor 4)
– 800gr gekookte cocktailgarnalen (gamba’s kan ook, bak die dan eerst even kort aan in een pan)
– witte peper

linzenstoof-met-garnalen-2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 30 minuten

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit een hapjespan of wok en schenk daar 2 eetlepels olijfolie in. Fruit de ui en knoflook totdat deze zacht zijn en bak de Jamaican Jerk specerijen mee, samen met een snuf zout. Schenk daarna de blikken tomaat erbij en laat 10 minuten op laag vuur pruttelen.

Hak in de tussentijd de koriander en platte peterselie grof en roer dit samen met de linzen door de tomaat. Laat nog 2 minuten pruttelen en schep dan de cocktailgarnalen erdoor. Nog 2 minuten pruttelen en breng op smaak witte peper en eventueel zout.

Tip: dat zakje Jamaican Jerk koop je niet voor niets, want je kunt ‘m goed bewaren door de sluitstrip. Gebruik ‘m in de winter ook nog eens voor gemarineerde kippenpoten die je in de oven bakt of rooster er groenten mee. In de zomer kun je ‘m geweldig gebruiken voor de barbecue. Ik heb nu al een idee voor een ‘beer can chicken’ die ik ermee wil maken. Wordt vervolgd.

Voor dit recept heb ik een product gebruikt dat me gratis is toegestuurd. Lees hier mijn disclaimer.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer