Ik bak de laatste tijd nogal veel omeletjes, het is een fase!, en vooral deze luchtige omelet met spinazie en belegen kaas is favoriet in huize Kookt. Ideaal als ik nog een kliekje spinazie in huis heb en soms voeg ik er ook nog andere groenten aan toe. Denk aan sjalot, wortel of lente-ui bijvoorbeeld. Maar zelfs groene asperges en broccoli heb ik al gebruikt.
De truc van het maken van deze luchtige omelet is dat ik alle onderdelen flink mix in de keukenmachine of blender. Hierdoor sla je er lucht in en komt je omelet mooi ‘fluffy’ uit de pan. Ergens halverwege strooi ik er ook nog wat geraspte kaas over, want dat is lekker. Maar laat dat vooral achterwege als je geen kaas-fan bent. Zonder toevoeging van groenten en kaas word de omelet op deze manier trouwens nog veel luchtiger, maar dat terzijde, probeer maar eens.
Ik dacht dat dit wel met wat meer groenten kon (lees: 200 gram spinazie, ui, puntpaprika, rood pepertje en een stronk broccoli). Nope, dan krijg je een groenbruine bouillon met groenten en gestolde stukjes groen ei erin… Wel lekker, maar behoorlijk onappetijtelijk on te zien 😂
Haha, oh jee ;-). Tip voor de volgende keer: gewoon een omelet bakken en al je groenten in een andere pan roerbakken met wat lekkere specerijen. De groenten schep je daarna op je omelet en dan heb je een heerlijk en appetijtelijk gerecht om te zien 😀