4.34 van 9 stemmen

Taco’s met boerenkool, oude kaas en krokante rookworst

40 minuten
Hoofdgerecht
Tex Mex

Samenwerking – Bij ons thuis is boerenkoolstamppot een van de favorieten van het oudste kind. Daarnaast is hij ook dol op Tex Mex en dat inspireerde me voor dit fusion gerecht waar ik mijn Tex Mex receptenfeest voor dit jaar mee afsluit. Het werden taco’s met boerenkool, aardappel, oude kaas …

Samenwerking – Bij ons thuis is boerenkoolstamppot een van de favorieten van het oudste kind. Daarnaast is hij ook dol op Tex Mex en dat inspireerde me voor dit fusion gerecht waar ik mijn Tex Mex receptenfeest voor dit jaar mee afsluit. Het werden taco’s met boerenkool, aardappel, oude kaas en krokante rookworst! In het kader van ‘je probeert eens wat, het kan goed of minder goed uitpakken’ ;-)… nou, dit pakte echt heel goed uit! Zelfs de overige heren in huis, die iets minder met boerenkoolstamppot hebben, waren heel enthousiast over deze taco’s met boerenkool.

Meer Tex Mex kookinspiratie? Hier vind je al mijn Tex Mex recepten.

Doe eens gek met Tex Mex!

Het leuke van de Tex Mex keuken is dat je er echt alle kanten mee op kunt. Inmiddels weten jullie vast wel dat de gerechten ideaal zijn om kliekjes groenten, vlees of kip in te verwerken. Maar je kunt er ook lekker mee freestylen, zoals met deze taco’s met boerenkool. Alle ingrediënten van de boerenkoolstamppot, maar dan verwerkt in een tortilla!

Ik gebruikte hiervoor als basis de klassiekers uit het Santa Maria assortiment, zoals de Taco Seasoning Mix en de Mini Tortilla’s die ik ideaal vind voor het maken van taco’s. Ik warm ze altijd kort op in een koekenpan zonder vet. Even om en om in een hete pan en daarna vouw ik ze dubbel en zet ze in een tacohouder of in een ovenschaal zoals deze om ze te vullen.

Een potje met Taco Sauce plaatste ik op tafel voor de finishing touch. En als je daar nou wat van over houdt, dan kun je het potje (goed afgedekt) echt nog weken bewaren in de koelkast.

Nou, zal ik jullie eens vertellen hoe je deze winterse taco’s met boerenkool, aardappel, oude kaas en krokante rookworst maakt? We duiken de keuken in!

Ingrediënten

  • 1 rookworst naar keuze (ik gebruikte zelf een runderrookworst)
  • olijfolie
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 300 gr gehakt (rund of half-om-half)
  • 1 zakje Santa Maria Taco Seasoning Mix
  • 2 vastkokende aardappels, circa 150 gram, geschild en in kleine blokjes
  • 300 gr boerenkool, gesneden
  • 1 verpakking (à 8 stuks) Santa Maria Mini Tortilla's
  • 1 potje Santa Maria Taco Sauce
  • 75 gr geraspte oude kaas
  • 1 stengel lente-ui, in dunne ringetjes

Ook nodig

  • keukenpapier
  • grote ovenschaal waar je 8 mini taco’s in kwijt kunt

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de rookworst in kleine blokjes en bak deze krokant in een koekenpan met antiaanbaklaag. Vet is niet nodig, er komt genoeg vet uit de rookworst zelf. Als de rookworst mooi krokant is, schep je het op een bord met keukenpapier zodat de blokjes kunnen uitlekken. Veeg de koekenpan voorzichtig schoon met keukenpapier, zodat je ‘m later weer kunt gebruiken voor de tortilla’s.
  • Verhit een hapjespan en schenk hier 1 el olijfolie in. Fruit de gesnipperde uien voor een paar minuten en voeg daarna de 300 gr gehakt toe samen met de blokjes aardappel, de inhoud van het zakje seasoning mix en 1 el water. Rul het gehakt gaar en de blokjes aardappel bruin.
  • Voeg daarna in delen de 300 gr boerenkool toe en roerbak dit op middelhoog vuur tot het geslonken is. Meng op het laatst de helft van de blokjes gebakken rookworst erdoor en bak nog even mee.
  • Verhit ondertussen de koekenpan weer op middelhoog vuur en verwarm de mini tortilla’s om en om in de pan. Vouw ze daarna dubbel en zet ze als een taco in de ovenschaal. Vul de taco’s met je boerenkoolmengsel en bestrooi daarna royaal met de geraspte oude kaas.
  • Zet de schaal circa 5 minuten in de oven met de grill aan zodat de kaas smelt en licht gratineert.
  • Haal daarna uit de oven en garneer de boerenkool taco’s met extra blokjes rookworst, een lepeltjes tacosaus en ringetjes lente-ui. Serveer direct en zet ook het potje tacosaus en overgebleven oude kaas op tafel.

Notities

  • Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.
  • Bereiding: 40 minuten

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Dit is een samenwerking met Santa Maria. Lees ook hier mijn disclaimer.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca