Eierkoeken met rozijnen

De enige overeenkomst die deze eierkoeken met rozijnen hebben met de koeken uit de winkel is dat ze rond zijn. Verder lijken ze in niets op elkaar en dat is precies wat ik voor ogen had. Ik wilde namelijk waanzinnig lekkere eierkoeken maken die ook nog eens voedzamer zijn dan …

De enige overeenkomst die deze eierkoeken met rozijnen hebben met de koeken uit de winkel is dat ze rond zijn. Verder lijken ze in niets op elkaar en dat is precies wat ik voor ogen had. Ik wilde namelijk waanzinnig lekkere eierkoeken maken die ook nog eens voedzamer zijn dan de kant-en-klare. Dat is meer dan gelukt en een perfect startschot van een nieuwe rubriek op Francesca Kookt. In aanloop naar de boeklancering van Mag ik nog een hapje?, mijn boek over de culinaire opvoeding van kinderen, gaan we hier namelijk iedere twee weken een recept speciaal voor kinderen publiceren.

Voordat we beginnen aan het recept wil ik wel wat met jullie afspreken: niet stiekem in de keuken twee eierkoeken achter elkaar opeten omdat ze zo lekker zijn. Ze zijn natuurlijk wel voor de kinderen. En ja, ik spreek hier uit ervaring.

Wat je nodig hebt voor 6 eierkoeken

– 2 grote eieren
– 2 eetlepels honing
– 100gr amandelmeel
– 25gr volkorenbloem
– mespuntje zout
– 1,5tl bakpoeder
– rasp van 1/2 citroen
– 30gr rozijnen

eierkoeken-met-rozijnen-2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 10 minuten / Oventijd: 10 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.

Breek de eieren in een kom en klop dit samen met de honing schuimig in circa 3 minuten. Gebruik hier een keukenmachine, handmixer of garde met spierballen voor. Spatel daarna rustig de amandelmeel, volkorenbloem, zout, bakpoeder, citroenrasp en rozijnen erdoor.

Schep 6 flinke eetlepels van het mengsel op het bakpapier en strijk ietsje uit tot een rondje. Zorg dat er voldoende ruimte tussen zit, want ze lopen nog iets uit in de oven.

Zet het bakblik in de oven en bak in 10 minuten gaar. Ze mogen aan de bovenkant nog wel iets bleek zijn, als de randjes net bruin zijn geworden zijn ze gaar. Laat afkoelen en daarna is het tijd om te genieten. Bewaaradvies is echt niet nodig, deze 6 eierkoeken zijn zo op. En anders pak je ze in aluminiumfolie.

Tip: zijn je kinderen al wat ouder en vinden ze koken leuk? Dan is dit een ideaal recept om zelf te maken voor ze!

Benieuwd naar mijn boek met praktische voedingstips van baby tot kleuter en meer dan 140 recepten? Mag ik nog een hapje? koop je bij ons in de shop en dan signeer ik ‘m ook nog voor je!

eierkoeken-met-rozijnen-3

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)