Mediterraanse ovenkrieltjes met kip en chorizo

Een tijdje terug las ik in een onderzoek dat Nederlanders heel graag gevarieerd eten, maar denken dat het ingewikkeld is en daardoor vaak teruggrijpen naar gerechten die ze vaak maken. Ik begrijp dat heel goed en moet eerlijk bekennen dat zelfs ik die momenten heb. Zeker wanneer ik maar weinig …

Een tijdje terug las ik in een onderzoek dat Nederlanders heel graag gevarieerd eten, maar denken dat het ingewikkeld is en daardoor vaak teruggrijpen naar gerechten die ze vaak maken. Ik begrijp dat heel goed en moet eerlijk bekennen dat zelfs ik die momenten heb. Zeker wanneer ik maar weinig tijd heb en zo snel mogelijk iets lekkers voor mijn gezin op tafel wil zetten.

Daarom ben ik ook erg blij als er producten op de markt komen die helpen om eenvoudig te variëren, maar nog steeds voedzaam zijn. Voorgegaarde ovenkrieltjes of aardappeltjes die je zo in de oven kunt doen zijn daar een voorbeeld van.

Voor dit recept waande ik me in Mediterraanse sferen en voegde kip, chorizo, rode ui, paprika en wat sinaasappel aan de ovenkrieltjes toe. Het enige wat ik daarna nog hoefde te doen, is het in de oven zetten en die deed de rest van het werk voor dit smaakvolle gerecht. Had ik gelijk tijd om tussendoor nog wat andere dingen te doen. Ideaal!

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 3 paprika’s in verschillende kleuren
  • 125 gr chorizo worst (geen beleg)
  • 1 rode ui
  • 500 gr kippenvleugels
  • bakolijfolie
  • zwarte peper
  • zeezout
  • 700 gr voorgegaarde ovenkrieltjes of andere ovenaardappels
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 sinaasappel
  • handje platte peterselie, grofgehakt

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 10 min + 35 – 40 minuten oventijd  

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Snijd de paprika’s in reepjes, de chorizo in plakjes en de rode ui in ringen. Smeer de kippenvleugels licht in met bakolijfolie, peper en zout.

  3. Verdeel de ovenkrieltjes, paprika, chorizo en rode ui in een ovenschaal en meng met 1 el bakolijfolie en de paprikapoeder. Leg de kippenvleugels ertussen (echt ertussen en niet stapelen, want dan gaart het niet goed) en rasp over het geheel de schil van 1 sinaasappel.

  4. Zet in de oven voor 30-35 minuten en hussel halverwege om. Zet daarna nog voor 5 minuten de grill aan voor een bruin korstje. Serveer met wat fijngehakte peterselie en sinaasappelpartjes.

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)