Een tijdje terug las ik in een onderzoek dat Nederlanders heel graag gevarieerd eten, maar denken dat het ingewikkeld is en daardoor vaak teruggrijpen naar gerechten die ze vaak maken. Ik begrijp dat heel goed en moet eerlijk bekennen dat zelfs ik die momenten heb. Zeker wanneer ik maar weinig tijd heb en zo snel mogelijk iets lekkers voor mijn gezin op tafel wil zetten.
Daarom ben ik ook erg blij als er producten op de markt komen die helpen om eenvoudig te variëren, maar nog steeds voedzaam zijn. Voorgegaarde ovenkrieltjes of aardappeltjes die je zo in de oven kunt doen zijn daar een voorbeeld van.
Voor dit recept waande ik me in Mediterraanse sferen en voegde kip, chorizo, rode ui, paprika en wat sinaasappel aan de ovenkrieltjes toe. Het enige wat ik daarna nog hoefde te doen, is het in de oven zetten en die deed de rest van het werk voor dit smaakvolle gerecht. Had ik gelijk tijd om tussendoor nog wat andere dingen te doen. Ideaal!

Geen chorizo worst spekjes
Dat kan ook 🙂
Beste Francesca,
Dit is een lekker recept!
Ik heb het een poos geleden voor de eerste keer gemaakt , nou wil ik het weer maken, alleen zijn de Mediterraanse ovenkrieltjes niet meer te koop in de supermarkten, kan ik er dan ook voorgekookte krielaardappeltjes indoen?
Ik heb het recept net aangepast en nu klopt ‘ie weer 😉
Ik heb het recept gemaakt met zoete aardappel.
Dat is ook super lekker. Had alleen geen sinaasappel en was de peterselie vergeten.
Klinkt als een prima variatie 🙂