Mediterraanse ovenkrieltjes met kip en chorizo

Samenwerking – Een tijdje terug las ik in een onderzoek dat Nederlanders heel graag gevarieerd eten, maar denken dat het ingewikkeld is en daardoor vaak teruggrijpen naar gerechten die ze vaak maken. Ik begrijp dat heel goed en moet eerlijk bekennen dat zelfs ik die momenten heb. Zeker wanneer ik maar weinig tijd heb en zo snel mogelijk iets lekkers voor mijn gezin op tafel wil zetten.

Daarom ben ik ook erg blij als er producten op de markt komen die helpen om eenvoudig te variëren, maar nog steeds voedzaam zijn. Zoals de nieuwe ovenkrieltjes met Mediterraanse kruiden van CêlaVíta. Deze zijn subtiel gekruid, bevatten geen conserveermiddelen en zijn heel gemakkelijk in de oven te bereiden. Je hoeft er eigenlijk alleen nog maar wat ingrediënten aan toe te voegen en dat kan van alles zijn!

Zo bleef ik deze keer in de Mediterraanse sferen en voegde kip, chorizo, rode ui, paprika en wat sinaasappel aan de ovenkrieltjes toe. Het enige wat ik daarna nog hoefde te doen, is het in de oven zetten en een half uur later stond dit smaakvolle gerecht op tafel. Had ik gelijk tijd om tussendoor nog wat andere dingen te doen. Ideaal!

Wat je nodig hebt voor 4 personen

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 10 min + 30 minuten oventijd  

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Snijd de paprika’s in reepjes, de chorizo in plakjes en de rode ui in ringen. Smeer de kippenvleugels licht in met bakolie, peper en zout.

  3. Verdeel de ovenkrieltjes, paprika, chorizo en rode ui in een ovenschaal en meng met 1 el olijfolie. Leg de kippenvleugels ertussen (echt ertussen en niet stapelen want dan gaart het niet goed) en rasp over het geheel de schil van 1 sinaasappel.

  4. Zet in de oven voor 30-35 minuten en hussel halverwege om. Zet daarna nog voor 5 minuten de grill aan voor een bruin korstje. Serveer met wat fijngehakte peterselie en wat sinaasappelpartjes.

Gemakkelijk variëren

Zoals ik al zei, je kunt gemakkelijk variëren met dit gerecht. Maar hoe dan? Maak er bijvoorbeeld een vegetarisch gerecht van door het vlees te vervangen voor Spaanse schapenkaas die je de laatste tien minuten over het geheel strooit. Of vervang het vlees voor vegetarische worstjes. Je kunt ook variëren met vis, voeg bijvoorbeeld een stukje witvis de laatste tien minuten toe en laat de kip en chorizo achterwege. Genoeg mogelijkheden!

Actieverpakking tot 19 november

De nieuwe ovenkrieltjes Mediterraanse kruiden van CêlaVíta vind je nu bij de Jumbo en Albert Heijn en omdat ze hun 50ste verjaardag vieren, krijg je bij aankoop het 2e kaartje gratis van een aantal geselecteerde pretparken zoals o.a. Sealife en Corpus. Dat maakt het variëren natuurlijk alleen nog maar leuker 🙂

Dit is een samenwerking met CêlaVíta, lees hier onze disclaimer.

De laatste Eetkalenders
nu voor slechts € 14,95 incl. verzendkosten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Mediterraanse ovenkrieltjes met kip en chorizo”