Mosselen met prei en stokbrood

Een heerlijk pannetje mosselen met prei en stokbrood. Daar mag je me altijd voor wakker maken.

Mosselen met prei en stokbrood_2

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 1 ui
– zeezout
– 2 preien
– 2 kg Zeeuwse mosselen (of 1 kg per persoon bij grote mosseleters)
– roomboter
– bosje platte peterselie, fijngehakt
– gemalen zwarte peper
– 1 stokbrood, gesneden

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 30 minuten

1. Snipper de ui.
2. Snijd de prei in dunne ringen.
3. Spoel de mosselen af onder een koude kraan en gooi kapotte en open schelpen weg. Tip: twijfel je over een mossel die iets open staat? Tik er dan even mee op het aanrecht. Als de mossel daarna zelf weer dichtgaat dan is deze goed. Nog steeds twijfel? Gooi dan altijd weg.
4. Neem een grote soeppan en verhit hier een flinke klont boter in.
5. Fruit de ui in de boter met wat zeezout en voeg na een minuut de prei toe.
6. Bak de prei totdat deze net gaar is.
7. Voeg de mosselen toe aan de pan, schud de pan even en zet het vuur wat lager. Laat de mosselen 5 minuten garen met de deksel op de pan en schud tussentijds nog een keer.
8. Strooi de peterselie en een royale hoeveelheid peper over de mosselen en schep door elkaar.
9. Serveer de mosselen in de pan op tafel met stokbrood erbij om in de saus te dopen.

Tip: je kunt de mosselen ook met witte wijn of room bereiden. Voeg dan 200 ml toe als de prei net is gesmoord in de pan. Laat daarna nog een paar minuten pruttelen.

Mosselen met prei en stokbrood_3

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *