Musthave: de Mate à Croquer lijn van Le Creuset

Iedere foodie dagdroomt weleens over de gietijzeren pannen van Le Creuset. Ons hart slaat even over bij de gedachte van zo’n grote pan gevuld met een hele kip, groenten een aardappelen die je na een aantal uren sudderen met 2 ovenwanten uit de oven tilt en op een grote eettafel plaatst. Je hoort het vocht in de pan nog licht pruttelen en tilt vol beleid de deksel van de pan. De geur van een perfect gebraden kip komt je tegemoet en op dat moment weet je zeker dat deze pan mede oorzaak is van het staaltje perfectie wat op jouw eettafel is beland. Om vervolgens wakker te schrikken en je te realiseren dat je nog een tijdje door moet sparen. Die pan is er nog lang niet.

Le Creuset pan

Reis door de Pantone waaier

Ja, ook ik hou van Le Creuset. Ik herinner me nog de enorme oranje Flame uitvoeringen, nu oh zo retro, van vroeger. De tijd van schreeuwend oranje is allang voorbij. Kleur staat volledig centraal bij het merk en ze grossieren in de meest prachtige tinten. Het lijken soms wel snoepjes in plaats van ‘saaie’ keukenattributen, bijna onweerstaanbaar.

Le Creuset mate a croquer

Mate à Croquer noemen ze dit zo mooi waarbij het e-mail afgewerkt wordt in elegante kleuren, zoals sisal, katoen en mineraalblauw. Sinds kort is daar een nieuwe kleur aan toegevoegd: amethist. Familie van de kleur aubergine en uitgeroepen door Pantone tot kleur van het jaar.

Le Creuset amethist

Le Creuset, meer dan alleen pannen

Laten we het feit dat we het liefst alle pannen van Le Creuset in huis willen hebben, maar als gegeven nemen. Weet je dat ze naast pannen nog veel meer handige en kwalitatieve producten voor het dagelijkse koken in de collectie hebben? Zoals bijvoorbeeld deze ontzettend schattige ministoofpannetjes (mini-cocottes).

Le Creuset ministoofpannetjes

Of deze super handige spatels van silicone. Daar kun je alles mee roeren of schrapen en heel praktisch is dat je de kop eraf kunt halen voor in de vaatwasser.

Le Creuset silicone spatels

En last but not least, zo’n vierkante grote schaal voor al je ovenschotels. Een flink formaat schaal (23cm) voor het hele gezin die een heel leven meegaat. Het materiaal neemt geen geurtjes op, kan gewoon in de vaatwasser en kan tegen alle temperaturen. Onder de grill, in de oven of in de diepvries, alles kan. Herken je ‘m trouwens in mijn citroenpudding?

Le Creuset vierkante schaal

De prijzen van deze producten zijn niet goedkoop, maar wel betaalbaar. Zeker als je weet dat de producten van Le Creuset bijna onverwoestbaar zijn. Ik weet zeker dat mijn moeder al bijna 5 decennia Le Creuset in de kast heeft staan wat met gemak nog een tijdje door kan. De prijs van de ministoofpannetjes (4 in een doos) is € 64,90, de medium spatel kost € 14,90 en de vierkante schaal van 23 cm kost € 34,90.

En laten we eerlijk wezen, eten bereid met iets van Le Creuset smaakt echt net wat beter. Of droom ik nu alweer 😉

Bron foto’s: Le Creuset website en Pinterest

Voor deze review heb ik een aantal producten ontvangen van Le Creuset.
N
a het koken ermee was ik zo enthousiast dat ik besloot erover te schrijven.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer