Samenwerking – De afgelopen tijd hebben mijn fans flink geproefd van en gebakken met de SPLENDA® Stevia producten. Nog even om jullie geheugen op te frissen: dit zijn natuurlijke zoetstoffen met vrijwel geen calorieën, een volle smaak en geen bittere nasmaak van stevia (meer hierover lees je in mijn vorige artikel). Ik ben al fan van de producten en gebruik ze regelmatig. Vooral de kristalpoeder om mee te bakken, want daarmee kan ik bewuste ontbijtjes en tussendoortjes maken met een zoete smaak, maar veel minder calorieën. Vandaag deel ik mijn meest recente succesrecept voor een ontbijtcake met rood fruit en walnoten én ik deel een aantal succesrecepten van mijn fans, want zij zijn ook flink aan de slag gegaan.

Dit bakten mijn fans met SPLENDA® Stevia
Ik kan dus in een besloten Facebookgroep zien wat al mijn fans aan het bakken zijn met SPLENDA® Stevia en dat gaat echt zo goed! Ze verrassen me zelf ook echt met hun creaties dus ik heb er een paar voor jullie op een rijtje gezet.
Debby bakte bijvoorbeeld een koolhydraatarme ontbijtkoek met walnoten. In plaats van honing heeft ze de vloeibare SPLENDA® Stevia gebruikt. En Désirée bakte kwarkbollen met gele rozijnen en de kristalpoeder. Op mijn blog vind je trouwens ook een recept voor kwarkbollen waar je ook heel goed de kristalpoeder in kunt verwerken voor een extra zoetje als je alleen gewone kwark wilt gebruiken.
Hoe lekker ziet deze cheesecake eruit die Elsebakes bakte? Ze maakte deze met een notenbodem en de zoetstof. In de vulling is citroenrasp en verse aardbeien verwerkt. En rechts zie je de appel pancakes die Lislovescooking maakte met gebakken appel en kwark. Het recept vind je op haar blog! Zij maakte een SPLENDA swap door de gewone kristalsuiker te vervangen door de SPLENDA® Stevia kristalpoeder. Dezelfde smaak, maar dan zonder de calorieën.
Dat je ook heel goed koekjes kunt bakken met SPLENDA® laat Annet zien met deze gemberkoekjes die ook nog glutenvrij zijn. En Marissa bakte heerlijke havermout-appel eierkoeken met de kristalpoeder. Daar zou ik zo mijn tanden in willen zetten. In de gemberkoekjes ook trouwens.
De laatste 2 baksels die ik écht even met jullie willen delen zijn de monchou tijgersoes met zomerfruit van Bakkriebels (hier vind je het recept) en de cranberry-vijgenbroodjes met brie en rozemarijn. Voor de vulling maakte Jessie cranberry-vijgenjam met de kristalpoeder en dat ging volgens haar perfect. Dus jam ermee maken kan ook, ga ik binnenkort gelijk zelf testen.
Wil je nog meer inspiratie voor het bakken met en de toepassingen van SPLENDA® Stevia? Kijk dan op Instagram en Facebook op de hashtags #splendaswap en #splendastevia.
En deze ontbijtcake bakte ik met SPLENDA® Stevia
Vooral in het weekend hou ik van rijke ontbijtjes. En nu langzaamaan het mooie rode fruit weer in het seizoen komt, wilde ik daarmee aan de slag gaan. Het resultaat werd een waanzinnige ontbijtcake met rood fruit en walnoten. Niet alleen verving ik de toegevoegde suiker door SPLENDA® Stevia (wat dus vrijwel geen calorieën bevat), maar ik deed nog een aantal gezonde swaps. Zo bakte ik de cake met volkorenmeel en olijfolie en voegde nog wat noten toe. Ik was laaiend enthousiast over het eindresultaat. Het werd een smeuïge cake die nog een lichte crunch had door de walnoten en met het rood fruit ‘on top’ was ‘ie echt helemaal af. Leuk om te weten: niet alleen mijn kinderen waren er dol op (ook als toetje!), maar ook de kinderen uit de buurt. Want ik had aan iedereen een stukje uitgedeeld.