De afgelopen tijd heb ik geëxperimenteerd met natuurlijke zoetstoffen. Vandaag deel ik een mijn meest recente succesrecepten ermee en dat is deze ontbijtcake met rood fruit en walnoten.

Vooral in het weekend hou ik van rijke ontbijtjes. En nu langzaamaan het mooie rode fruit weer in het seizoen komt, wilde ik daarmee aan de slag gaan. Het resultaat werd een waanzinnige ontbijtcake met rood fruit en walnoten. Niet alleen verving ik de toegevoegde suiker door SPLENDA® Stevia (wat dus vrijwel geen calorieën bevat), maar ik deed nog een aantal gezonde swaps. Zo bakte ik de cake met volkorenmeel en olijfolie en voegde nog wat noten toe. Ik was laaiend enthousiast over het eindresultaat. Het werd een smeuïge cake die nog een lichte crunch had door de walnoten en met het rood fruit ‘on top’ was ‘ie echt helemaal af. Leuk om te weten: niet alleen mijn kinderen waren er dol op (ook als toetje!), maar ook de kinderen uit de buurt. Want ik had aan iedereen een stukje uitgedeeld.