Ontbijten met frozen yoghurt

Nu de ochtenden steeds warmer beginnen, krijg ik ook meer de behoefte aan een licht ontbijt. Iedere ochtend havermout of muesli is me dan te zwaar en ik ga op zoek naar frisse en fruitige ontbijtjes die wel voedzaam zijn. Een smoothie gaat er altijd in, maar onlangs heb ik een nieuw ontbijt ontdekt wat ik helemaal te gek vind: frozen yoghurt! Vaak wordt dit gegeten als een toetje of tussendoortje ter vervanging van een ijsje. Maar je kunt ook hele gezonde frozen yoghurts maken als ontbijt. En dat is echt ontzettend makkelijk. Het enige wat je in huis hoeft te hebben is ingevroren fruit en (plantaardige) yoghurt. Gooi dit bij elkaar in de blender of keukenmachine en klaar is je ontbijt. Ik combineer het vaak nog met extra vers fruit, wat noten of kokos flakes. Een geweldig begin van een zomerse dag.

Wat je nodig hebt

– 125gr bevroren fruit (bijvoorbeeld bananen, kiwi, rood fruit, mango, etc)
– 200gr (plantaardige) yoghurt
– toppings naar keuze

Wat je gaat doen

Maal het bevroren fruit met de yoghurt helemaal fijn in de blender of keukenmachine en schep over in een bakje. Versier je frozen yoghurt met vers fruit, noten, zaden, of waar je dan ook zin in hebt. En geniet 🙂

Francesca Kookt_frozen yoghurt als ontbijt_2

Ontbijten met een smoothie is ook altijd zo’n feest in de zomer. Kijk hier voor mijn smoothie tips.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Ontbijten met frozen yoghurt”

  1. Wat een goed idee! Ik heb altijd wel bevroren fruit in de vriezer liggen dus dit is inderdaad zo gepiept!

  2. Wow wat een heerlijk idee, en het ziet er heel erg lekker en vrolijk uit…dit is een soort kadootje aan het begin van de dag…

    Groetjes Petra

  3. Simpel en lekker, daar hou ik wel van! Maar krijg je dan niet een hele koude buik? 🙂

  4. Oh dit ziet er heerlijk uit. Ik ga dit snel eens proberen. Ik hou wel van dit soort dingen op zomerse dagen.

  5. Ik ga dit morgenvroeg maken. Heb josta- en rode bessen, frambozen en bramen in de diepvries. Allenaal uit eigen tuin.

Reacties zijn gesloten.