Oosterse spruitjesstamppot

Spruitjes. Lekker hè 😉 Ik weet zeker dat een aantal van jullie nu een vies gezicht trekken en de rest blij is met het recept wat gaat komen. Ik ben dus ook gek op spruitjes. Maar niet als ze gekookt zijn tot moes. Dat gaat ‘m niet worden bij Francesca. Maar roergebakken met specerijen vind ik heerlijk. Of in de vorm van een stamppot, zoals deze oosterse spruitjesstamppot. Ik serveer de stamppot met worstjes. Neem daarvoor de worstjes die je zelf lekker vindt, dat maakt allemaal niet zoveel uit.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 1kg bloemige aardappelen
– 500gr spruitjes
– 1 ui- 2 teentjes knoflook
– 2tl gemberolie of een stukje geraspte verse gember
– 100ml melk
– klontje boter
– 4el sojasaus
– zout
– peper
– 1 of 2 gebakken worstjes per persoon

Wat je gaat doen

Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar in kokend water met zout. Kook de spruitjes in ongeveer 10 minuten gaar in kokend water. Giet beide af.

Hak de ui en knoflook fijn. Verwarm een klein klontje boter in een grote pan met dikke bodem en fruit hier de ui en knoflook in. Als je verse gember gebruikt, bak je deze ook mee. Strooi er wat zwarte peper over. Als de ui glazig is en een beetje bruin begint te worden schenk je de melk erbij terwijl het vuur laag gaat. Verwarm de melk en zet daarna het vuur uit. Schep de aardappelen en spruitjes erbij en stamp deze fijn. Roer door elkaar en voeg de boter toe. Roer daarna de sojasaus naar smaak erdoor en als je gemberolie gebruikt dan is dit het moment om het toe te voegen. Breng de stamppot daarna op temperatuur. Proef je stamppot en breng eventueel nog verder op smaak met zout en peper.

Serveer de stamppot met gebakken worstjes. En wil je nog meer pit? Strooi dan wat gemalen chili erover.

Oosterse spruitjesstamppot_2

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Oosterse spruitjesstamppot”