Samenwerking – Je kunt het aan Italianen wel overlaten om met minimale ingrediënten een fantastisch gerecht te maken. Ze zorgen er dan wel voor dat die ingrediënten van perfecte kwaliteit zijn. Eén van de belangrijkste onderdelen van de Italiaanse keuken is natuurlijk pasta en daarvoor kiezen ze in Italië massaal voor het merk Barilla. Mij zeker niet onbekend, want als we vroeger met de auto op vakantie gingen, werd de kofferbak voor de terugreis volgeladen met hun blauwe pakken met verschillende pastasoorten.
Deze pastasoorten zijn zo goed omdat ze van hoogwaardige harde tarwe worden gemaakt, perfect al dente (beetgaar) koken en niet plakken. Als je de pasta op de juiste manier kookt heb je de perfecte basis voor een zalig pastagerecht. Zoals bijvoorbeeld deze orecchiette cacio e pepe con cavolo nero, die ik maakte met de ‘oortjespasta’ van Barilla. Mijn recept is gebaseerd op de Romeinse klassieker waarbij ze alleen pasta, kaas en zwarte peper gebruiken. Het resultaat is waanzinnig van smaak.
In dit filmpje laat ik jullie precies zien hoe je het gerecht bereidt en ik vertel alle geheimen over de perfecte bereiding van pasta. Want mag je nou bijvoorbeeld wel of geen olijfolie gebruiken tijdens het koken van de pasta?