Wat je gaat doen
Bereiding: 15 minuten + Oven: 15 – 20 minuten
1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal licht in met bakolie.
2. Schil de zoete aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Kook 5 minuten voor in kokend water en giet af.
3. Verhit een hapjespan en bak de blokjes zoete aardappel 5 minuten in 2 el bakolie met de lente-ui, zout, komijn, kurkuma, koriander en een snufje zwarte peper. Roer als laatste de zwarte bonen en maïs erdoor met de helft van de geraspte kaas.
4. Schep alles over in een ovenschaal en strooi de andere helft van de geraspte kaas erover. Zet 15 – 20 minuten in de oven tot de zoete aardappel helemaal gaar is en de kaas goudbruin is gekleurd.
5. Snijd in de tussentijd de cherrytomaten in kwarten en hak de peterselie/koriander grof.
6. Haal de schaal uit de oven en garneer met de cherrytomaten en peterselie. Serveer direct.
Variatietip: Voeg ook eens wat blokjes avocado toe aan de topping.
Dat ziet er goed uit, ga ik proberen. Even voor de zekerheid maar zwarte bonen uit blik kun je ook gewoon zo toevoegen toch?
Dit recept lijkt me heerlijk, ga het zaterdag maken, ben benieuwd.
Ik ga het zondag mijn kinderen voorzetten het ziet er zo lekker uit
Lijkt eerst te simpel…. maar zooo smaakvol had ik niet verwacht en heerlijk easy… Jumm
Kan ik dit gerecht invriezen? Zo ja, wat is de beste manier om het weer op te warmen?
Avocado erover 😂😂😂, how about nacho’s?? (nee grapje, avocado is ook lekker, maar nachochips zijn lekkerder ;p)
Ik heb dit gisteren gekookt voor mijn man en zoon van 2,5… Een hele grote hit! Iedereen vond het erg lekker en zeeeeker voor herhaling vatbaar. Helemaal geïnspireerd om meer dingen van deze site te proberen!
Mm en een sausje van joghurt met kruiden
Heerlijk
Ja , erg lekker maar ja ik mis toch knoflook in dit gerecht.
Dan de volgende keer knoflook toevoegen 🙂
Kan ik lente-ui door prei vervangen?
Yes, omdat dit meegebakken wordt wel. Als topping kun je lente-ui niet door prei vervangen.
Vandaag gemaakt, en… echt héérlijk! Een goede combi inderdaad en de kruiden en verse koriander maken het tot een smaaksensatie. Het goede nieuws: heb nog een portie over voor morgen 😋.
Ik ga deze vaker maken.
Super!
Favoriet in onze gezin, super gerecht met kids! Wij serveren het met vegetarisch shoarma of vege balletjes, het lijkt ons als er iets mis voor hoofdgerecht.
Lijkt me prima toevoegingen als je het gevoel hebt dat er iets mist 🙂
Heerlijk, ik maak dit recept regelmatig!