Ovenschotel met zoete aardappel en zwarte bonen

Zoete aardappel en bonen is voor mij een gouden combinatie. Voedzame ingrediënten, maar ook heel smakelijk en daarom koos ik ervoor om ze samen te voegen in een ovenschotel. Met wat maïs, lente-ui en cherrytomaten werd het een heerlijk gerecht waar iedereen thuis van heeft gesmuld!

In het geval van deze ovenschotel koos ik voor de zwarte boon, omdat deze een fijne bite heeft en dat smaakt goed in combinatie met de zoete aardappel die zacht wordt in de oven.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • bakolijfolie
  • 800 gr zoete aardappels
  • 5 stengels lente-ui, in ringetjes
  • zeezout
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl korianderpoeder
  • zwarte peper
  • 200 gr zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 150 gr maïs, uitgelekt
  • 150 gr geraspte Cheddar kaas
  • 200 gr cherrytomaten
  • handje verse platte peterselie/koriander (naar smaak)

Wat je gaat doen

Bereiding: 15 minuten + Oven: 15 – 20 minuten

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal licht in met bakolie.

2. Schil de zoete aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Kook 5 minuten voor in kokend water en giet af.

3. Verhit een hapjespan en bak de blokjes zoete aardappel 5 minuten in 2 el bakolie met de lente-ui, zout, komijn, kurkuma, koriander en een snufje zwarte peper. Roer als laatste de zwarte bonen en maïs erdoor met de helft van de geraspte kaas.

4. Schep alles over in een ovenschaal en strooi de andere helft van de geraspte kaas erover. Zet 15 – 20 minuten in de oven tot de zoete aardappel helemaal gaar is en de kaas goudbruin is gekleurd.

5. Snijd in de tussentijd de cherrytomaten in kwarten en hak de peterselie/koriander grof.

6. Haal de schaal uit de oven en garneer met de cherrytomaten en peterselie. Serveer direct.

Variatietip: Voeg ook eens wat blokjes avocado toe aan de topping.

Voor dit recept heb ik een product gebruikt dat ik gratis heb ontvangen. Lees hier mijn disclaimer.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Ovenschotel met zoete aardappel en zwarte bonen”

  1. Dat ziet er goed uit, ga ik proberen. Even voor de zekerheid maar zwarte bonen uit blik kun je ook gewoon zo toevoegen toch?

  2. Ik ga het zondag mijn kinderen voorzetten het ziet er zo lekker uit

  3. Lijkt eerst te simpel…. maar zooo smaakvol had ik niet verwacht en heerlijk easy… Jumm

  4. Kan ik dit gerecht invriezen? Zo ja, wat is de beste manier om het weer op te warmen?

  5. Avocado erover 😂😂😂, how about nacho’s?? (nee grapje, avocado is ook lekker, maar nachochips zijn lekkerder ;p)

  6. Ik heb dit gisteren gekookt voor mijn man en zoon van 2,5… Een hele grote hit! Iedereen vond het erg lekker en zeeeeker voor herhaling vatbaar. Helemaal geïnspireerd om meer dingen van deze site te proberen!

  7. Vandaag gemaakt, en… echt héérlijk! Een goede combi inderdaad en de kruiden en verse koriander maken het tot een smaaksensatie. Het goede nieuws: heb nog een portie over voor morgen 😋.
    Ik ga deze vaker maken.

  8. Favoriet in onze gezin, super gerecht met kids! Wij serveren het met vegetarisch shoarma of vege balletjes, het lijkt ons als er iets mis voor hoofdgerecht.

Reacties zijn gesloten.