5 van 1 stem

Overnight oats met mango en chiazaad

10 minuten
Ontbijt
Gezond

Het heeft bij mij lang geduurd voordat ik overnight oats ben gaan waarderen. Maar sinds ik meer maaltijden prep voor doordeweeks heeft ook de overight oats zijn intrede gedaan en geniet ik er enorm van. Ik maak steeds nieuwe variaties met ingrediënten die ik nog in huis heb dn deze …

Het heeft bij mij lang geduurd voordat ik overnight oats ben gaan waarderen. Maar sinds ik meer maaltijden prep voor doordeweeks heeft ook de overight oats zijn intrede gedaan en geniet ik er enorm van. Ik maak steeds nieuwe variaties met ingrediënten die ik nog in huis heb dn deze overnight oats met mango, blauwe bessen en chiazaad is een van mijn grote favorieten.

Het is een romig, maar ook fris ontbijt door de toevoeging van mango en limoensap. Ik voeg nog wat chiazaad toe voor extra vezels. Daar zit maar liefst 34 gram vezels per 100 gram in, wat goed is voor je stoelgang, maar je ook een voldaan gevoel geeft. In combinatie met de havervlokken heb je dus een knaller van een vezelrijk ontbijt als je ’s ochtends deze overnight oats met mango eet.

Mijn favoriete plantaardige melk hiervoor is ongezoete amandelmelk, vanwege de smaak en gezonde vetten. Maar als je nou wat meer eiwitten wilt toevoegen kun je ook kiezen voor ongezoete sojamelk.

Geniet van deze overnight oats met mango en chiazaad! Laat je me weten hoe het gesmaakt heeft?

Meer ontbijtjes met havermout? Hier vind je ze allemaal.

Ingrediënten

 • 80 gr grove havervlokken
 • 160 gr amandelmelk (ongezoet)
 • 50 gr Griekse yoghurt
 • 1 el chiazaad
 • 1 tl vanille extract
 • sap van 1/2 limoen
 • 1 tl ahornsiroop
 • snufje zout
 • 100 gr mango, in kleine blokjes + extra voor de garnering
 • 50 gr blauwe bessen + extra voor de garnering
 • optioneel: blaadjes verse munt voor de garnering

Aan de slag!

 • Doe alle ingrediënten in een grote kom en spatel dit rustig door elkaar. Verdeel daarna over 2 glazen potjes of bakjes en dek af.
 • Zet de overnight oat potjes minstens een nachtje in de koelkast.
 • In de ochtend haal je een potje uit de koelkast en roer je de overnight oats even goed door, dit zorgt ervoor dat de structuur romiger wordt. Garneer optioneel nog met wat extra verse mango en/of blauwe bessen en optioneel met wat blaadjes verse munt.

Notities

 • Met dit recept maak je een ontbijt voor 1 persoon voor 2 dagen.
 • Voor overnight oats gebruik je altijd grove, hele havervlokken. De fijne havermout (die je normaal voor harvermoutpap gebruikt) is minder geschikt door de fijne structuur, je overnight oats wordt daar te papperig van.
 • Je kunt de amandelmelk ook vervangen door soja- of havermelk.
 • Bereiding: 10 minuten

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Reacties zijn gesloten.

5 from 1 vote (1 rating without comment)
Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer