Pasta met gehakt, ui en tomaat

Deze pasta met gehakt, ui en tomaat is ultiem comfort food. Je draait het zo in elkaar en het hele gezin kan ervan smullen. Ik koos voor de pastasoort cappello, maar je kunt voor iedere korte pastasoort kiezen. Het is ideaal om van te voren al te maken en dan hoef je het alleen nog maar op te warmen. Serveer het met geraspte Parmezaanse kaas en een simpele salade met rucola, tomaat en olijfolie en het grote genieten kan beginnen!

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 500gr pasta
– 3 teentjes knoflook
– 4 kleine of 3 grote uien
– 500gr rundergehakt
– 1 blik tomatenblokjes
– blaadjes van 4 takjes salie
– blaadjes van 4 takjes tijm
– 250gr cherry tomaten
– olijfolie om in te bakken
– zeezout
– gemalen zwarte peper
– geraspte Parmezaanse kaas

Pasta met gehakt, ui en tomaat_2

Wat je gaat doen

Kook de pasta al dente in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzing op de verpakking en giet af in een vergiet. Schep de pasta terug in de pan en bewaar tot later. Hak de knoflook grof en snijd de uien in ringen.

Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de knoflook en uien totdat ze zacht en glazig zijn. Doe het rundergehakt erbij en breng dit op smaak met peper en zout. Rul het gehakt totdat het bruin en gaar is. Hak in de tussentijd de blaadjes salie fijn.

Doe het blik tomatenblokjes bij het gehakt samen met de tijm en salie. Roer goed door. Snijd de cherry tomaten doormidden en schep deze voorzichtig door de saus. Laat dit nog 2 minuten pruttelen en schep daarna alle saus door de pasta. Verwarm de pan totdat de pasta weer op temperatuur is.

Pasta met gehakt, ui en tomaat_3

Serveer de pasta in diepe borden met een royale hoeveelheid Parmezaanse kaas.

De laatste Eetkalenders
nu voor slechts € 14,95 incl. verzendkosten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Pasta met gehakt, ui en tomaat”

  1. Hi Francesca,

    Via jeroen begreep ik dat je vol aan de slag bent met het koken, dus vandaag heerlijk op je site rondgespurt op zoek naar iets heerlijks voor vanavond en nu zoveel inspiratie opgedaan dat ik het eigenlijk nog niet weet omdat alles lekker is hahaha maar weet dat ik je blijf volgen! Liefs, Charlot

    1. Hey meis! Wat leuk dat je mijn site binnenstebuiten hebt gekeerd 🙂 Ja inderdaad, hartstikke druk bezig nu met mijn passie, zo fijn. Leuk dat je me blijft volgen, ik beloof dat ik nog veel meer lekkere recepten zal plaatsen in de toekomst 🙂

  2. Hoi Francesca, zo simpel maar o zo heerlijk je pasta recept hierboven. Heb al meerdere variaties op mijn blog staan maar heb deze vorige week ook uitgeprobeerd. De salie en de tijm zijn zo een goede combi samen. Als je het goed vind neem ik hem mee in mijn blog met uiteraard een link naar jou toe. Groetjes, Annemarie

  3. Hoi Francesca. Als ik de kruiden gedroogd gebruik hoe verhouden de hoeveelheden zich dan…? In de zomer haal ik kruiden uit m’n tuin maar alles is nu wel erg verpieterd..

    1. Tja, ik ben nooit zo goed in exacte afmetingen. Doe meer een ‘beetje van dit en een beetje van dat’ 😉 Ik denk een halve theelepel van ieder en daarna even proeven. Je kan altijd nog extra toevoegen. Eet lekker!

  4. Sorry, was in de veronderstelling dat er ook paprika inzat. Heb het dus met paprika erbij gemaakt, na de gehakt, daarna de tomaatstukjes en kruiden.