Vorige week deelde ik met jullie al mijn recept voor zelfgemaakte selderijpesto. En vandaag ga ik daar het recept van deze pasta met knolselderij, selderijpesto en spekjes aan toevoegen! Een recept waarvoor je de hele knolselderij, inclusief loof, kunt gebruiken.
En om het helemaal verspillingsvrij te maken heb ik ook nog een tip voor de schillen van de knolselderij. Die spoel ik namelijk altijd eerst goed af en daarna vries ik ze in. Samen met andere schillen, kontjes en afsnijdsels van bijvoorbeeld prei, wortel, uien, courgette, lente-ui, en meer. Want die kun je namelijk perfect gebruiken voor het maken van bouillon! Zet daarvoor een afgesloten bak of grote zip-lock bag in de vriezer die je steeds kunt aanvullen met je groenteresten. En als ‘ie vol is, maak je er soep van. Easy does it, er wordt niets verspild en het is veel lekkerder dan kant-en-klare bouillon.
Nog een laatste tip voordat we gaan koken. Deze pasta met knolselderij kun je met echte spekjes maken of je gebruikte vegetarische of vegan spekreepjes als je het gerecht zonder vlees wilt bereiden.