Pasta met romanesco, runderworst en room

Een mooi en voedzaam pastagerecht, geïnspireerd door de ingredienten van de Krat. Waar mijn kleine jongen ook heel lekker van heeft gegeten. Ik gebruik voor dit gerecht een romanesco, ook wel torentjes bloemkool genoemd. Een heel gezonde groente die tussen een bloemkool en broccoli in zit. Als je deze niet …

Een mooi en voedzaam pastagerecht, geïnspireerd door de ingredienten van de Krat. Waar mijn kleine jongen ook heel lekker van heeft gegeten. Ik gebruik voor dit gerecht een romanesco, ook wel torentjes bloemkool genoemd. Een heel gezonde groente die tussen een bloemkool en broccoli in zit. Als je deze niet kunt vinden, is voor dit gerecht gewone bloemkool ook een prima alternatief.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 1 ui
– 1 romanesco

romanesco

– 4 goede kwaliteit runderworsten
– 150ml slagroom
– 300gr gigli pasta (of penne, fusilli of farfalle)
– versgemalen zwarte peper
– zeezout
– olijfolie om in te bakken
– geraspte Parmezaanse kaas

Wat je gaat doen

Hak de ui in stukjes. Snijd de roosjes van de romanesco, was deze en kook ze daarna beetgaar in een pan met ruim kokend water en wat zout. Spoel ze hierna af onder koud water en laat uitlekken.

Kook in de tussentijd de pasta al dente (volgens de aanwijzingen op de verpakking) in een pan kokend water met wat zout en olijfolie en laat deze daarna ook uitlekken. Knijp het vlees uit de runderworsten en verkruimel het vlees.

Neem een braadpan en verwarm hier wat olijfolie in. Fruit de ui hierin zachtjes tot het een beetje verkleurd en voeg daarna het vlees toe. Bak dit totdat het gaar is. Voeg daarna de romanesco en de room toe en breng op smaak met peper en zout.

Kook de pastasaus nog even door om de saus wat in te laten dikken. Blijf daarbij goed roeren anders bakt het aan. Meng op het laatst de gekookte pasta toe, meng dit goed door elkaar en laat dit nog even 2 minuutjes zachtjes pruttelen.

Serveer de pasta met de parmezaanse kaas en een frisse salade.

pasta-met-romanesco-runderworst-en-room-2

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)