Pasta pesto met kip en cherrytomaten

Pasta pesto is een van mijn lievelingsrecepten, maar ik kwam tot de ontdekking dat ik helemaal geen exemplaar online had staan. Daar bracht ik uiteraard snel verandering in, want als er iets lekker èn makkelijk is, dan is het pasta pesto met kip wel. Eet je dit heerlijke pasta recept liever vegetarisch? Laat dan de kip gewoon uit het recept.

De bereidingstijd is nog geen half uur, waardoor het een perfect recept is om te maken op een doordeweekse dag. En stel je dat je nog een restjes pasta pesto over hebt, dan kan je dat de dag erna prima als koude salade eten.

Wat je nodig hebt voor een pasta pesto voor 4 personen

  • 400 gr (volkoren) penne
  • 60 gr verse basilicum + extra voor garnering
  • 30 gr geroosterde pijnboompitten + extra voor garnering
  • 2 teentjes knoflook, grofgehakt
  • 20 gr Parmezaanse kaas + extra, geraspt
  • 100 ml olijfolie extra vergine
  • zout
  • zwarte peper
  • 300 gr kippendijen, in blokjes
  • bakolijfolie
  • 300 gr cherrytomaten, gehalveerd

Wat je gaat doen

Bereiding: 25 minuten

1. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, houd een kopje kookvocht achter, en bewaar de pasta in de warme pan met de deksel erop.

2. Maak de pesto door de basilicum, pijnboompitten, knoflook en Parmezaanse kaas fijn te malen in een hakmolen of keukenmachine. Schenk de olijfolie extra vergine erbij, maal nog even door en breng op smaak met zout en peper.

3. Verhit een hapjespan en bak de kippendijen aan in 2 el bakolijfolie tot de blokjes gaar en goudbruin zijn. Zet het vuur lager en roer de cherrytomaten en pesto erdoor. Verwarm 2 minuten en schep daarna alles door de warme pasta. Voeg een scheutje kookvocht toe voor een extra smeuïge saus. Proef en breng eventueel extra op smaak.

4. Garneer de pasta met blaadjes basilicum, geroosterde pijnboompitten en Parmezaanse kaas. En nu is het tijd om te genieten van deze heerlijke pasta pesto met kip en cherrytomaatjes!

Ben jij net zo gek op pesto als ik? Bekijk dan ook deze heerlijke aardappelschijfjes eens.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Maak dit hoofdgerecht Pasta met verse pesto, kip en cherrytomaten. #pasta #pesto

Recept & fotografie: Francesca

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Pasta pesto met kip en cherrytomaten”

    1. U geeft aan, dat u deze salade vaker maakt.
      Mijn vraag is, is de salade koud ook lekker?
      (Handig bij bbqen)

    1. Je bedoelt als je kant-en-klare pesto wilt gebruiken? Ik zou beginnen met 100 gram en eventueel extra toevoegen als je de smaak nog te flauw vindt.

  1. Als ik de foto zie, rooster je de pijnboompitten niet, wel of niet doen dan? Zelf rooster ik wel:-)

    1. Wel roosteren. Foto is niet altijd leidend voor mijn recepten, soms maak ik een recept nog een of meerdere keren extra totdat ik de receptuur helemaal goed heb ;-).

  2. Hi, ik zou bij de ingredienten ook even “Pesto” vermelden hahahaha.

Reacties zijn gesloten.