Pastasalade met groene asperges en broccolirijst

Samenwerking – Dol op pastasalades zijn we hier thuis, mijn mannen maak ik er ook altijd blij mee. Ideaal gerecht ook om te maken met kliekjes gekookte pasta, al was het alleen maar voor de lunch. Maar ik weet niet hoe het bij jullie is, maar onze pastasalades zijn vaak wel héél lekker, maar niet zo voedzaam. Met witte pasta, een handjevol groenten, soms wat kip of vis, een fijne dressing en wat kruiden. Met dat gegeven ging ik aan de slag om eens een hele lekkere, maar ook voedzame pastasalade te maken… Nou, gelukt hoor!

Ik maakte een pastasalade met groene asperges, roergebakken broccolirijst, volkoren penne, cannellini bonen, halfgedroogde tomaten, pesto en heel veel verse basilicum. Het was een feest op ons bord en een enorme bron van energie.

Voor de broccolirijst gebruikte ik de diepvriesvariant van Bonduelle, die ze ook in courgette- en bloemkooluitvoering hebben trouwens, waar ik altijd wel een zak van in de vriezer heb liggen. De verse groenterijst wordt na de oogst van de broccoli direct gesneden en ingevroren. Zo behoudt de broccoli zijn smaak en bite. Daarnaast is het makkelijk in gebruik (je hoeft het maar kort even te bakken of koken) en doordat het uit de vriezer komt kun je het portioneren. Daardoor ga je voedselverspilling weer tegen. Ik zorg er wel altijd voor dat ik de zak goed afsluit als ik ‘m weer in de vriezer plaats, anders kunnen de ‘rijstkorrels’ aan elkaar gaan hechten.

Naast de broccolirijst voegde ik ook een blikje cannellini bonen toe, voor nog meer smaak en voedingsstoffen! Voor liefhebbers van kikkererwten: die kun je ook perfect toevoegen aan deze pastasalade met groene asperges.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 150 gr volkoren penne
  • zout
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • bakolijfolie
  • 300 gr groene asperges, droge onderkanten verwijderd en in schuine stukken gesneden
  • 400 gr Bonduelle Broccolirijst
  • 1 blikje (175 gr) Bonduelle cannellini bonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 100 gr halfgedroogde tomaten (of kies voor verse cherrytomaten)
  • 2 – 3 eetlepels (vegan) pesto
  • zwarte peper
  • optioneel: citroenrasp
  • 15 gr basilicum, blaadjes fijngesneden

Wat je gaat doen voor de pastasalade met groene asperges en broccolirijst

 Bereiding: 20 minuten

  1. Kook de penne beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet daarna het water af.
  2. Verhit een hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten in 1 eetlepel bakolijfolie met een snufje zout. Voeg de asperges toe en roerbak 5 minuten. Roer daarna de broccolirijst erdoor, direct vanuit de diepvries, en roerbak nog 3 minuten tot de asperges beetgaar zijn.
  3. Voeg de gebakken groenten toe aan de gekookte penne samen met de cannellini bonen en halfgedroogde tomaten. Schep 2 volle eetlepels pesto in de pan samen met een snuf zwarte peper en roer alles goed door. Proef en voeg naar eigen smaak extra pesto en peper toe. Ben je fan van citroen, rasp dan ook wat citroenschil erboven. Als laatste gaan de fijngesneden blaadjes basilicum erdoor.
  4. Serveer de pastasalade op borden, lauwwarm is deze salade het allerlekkerst.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Ik maakte een pastasalade met groene asperges, roergebakken broccolirijst, volkoren penne, cannellini bonen, halfgedroogde tomaten, pesto en heel veel verse basilicum. Het was een feest op ons bord en een enorme bron van energie. Een gezond lunchgerecht, maar ook lekker als vegetarisch hoofdgerecht bijvoorbeeld. Lees het pasta recept voor het avondeten op mijn website Francesca Kookt!

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Dit is een samenwerking met Bonduelle. Lees ook hier mijn disclaimer.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca