Pittige wraps met kip en paprika

Een hele tijd geleden kregen we een vraag van Chantal, een van onze lezeressen. Haar vraag was of wij, aan de hand van een foto en een korte beschrijving, haar konden vertellen hoe ze kant en klare wraps met kip in een pittig sausje zelf kon maken, zonder dat de …

Een hele tijd geleden kregen we een vraag van Chantal, een van onze lezeressen. Haar vraag was of wij, aan de hand van een foto en een korte beschrijving, haar konden vertellen hoe ze kant en klare wraps met kip in een pittig sausje zelf kon maken, zonder dat de smaak achter zou blijven.

Nou Chantal, je dacht misschien dat we je allang vergeten waren. Niets is minder waar, want al heeft het even geduurd we geloven wel dat we nu het juiste recept te pakken hebben. Deze pittige wraps met kip en paprika zijn namelijk om te smullen. We hopen dat je er van zult genieten!

Wat je nodig hebt voor 4 wraps

  • 3 el olijfolie + extra
  • 3 el bloem
  • 1-2 tl chilipoeder (afhankelijk van hoe pittig je de saus wilt)
  • 1 tl komijn
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl gedroogde oregano + extra
  • snufje kaneel
  • 2 el tomatenpuree
  • 500 ml warme groentebouillon
  • witte wijn azijn
  • zout
  • zwarte peper
  • 200 gr kipfilet
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 sjalot
  • 4 (volkoren) wraps
  • 150 gr geraspte kaas
  • 1 lente-ui, in ringetjes
  • 50 gr rucola

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 30 min + 10 minuten oventijd

  1. Verwarm drie eetlepels olijfolie in een steelpannetje. Zodra deze goed warm is, voeg je de bloem, chilipoeder, komijn, knoflookpoeder, oregano en kaneel in een keer toe terwijl je blijft roeren in de pan voor 1 minuut.
  2. Voeg de tomatenpuree toe, bak kort mee en voeg dan langzaam de bouillon toe terwijl je blijft kloppen met een garde om klonten te voorkomen.
  3. Zet het vuur hoger en laat de saus 10 minuten pruttelen zodat deze in kan dikken. Zodra de saus afkoelt, wordt het ook nog wat dikker. Haal de saus van het vuur en proef. Voeg azijn, zout en zwarte peper naar smaak toe.
  4. Tip: je houdt saus over, vries deze vooral (in delen) in en gebruik voor een volgende keer of als smaakmaker bij een ander gerecht!
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kipfilet en de paprika’s in kleine blokjes. Snipper de sjalot.
  6. Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de sjalot. Voeg de kip toe en bak rondom bruin. Doe de paprikastukjes erbij en bak zo’n 5 minuutjes mee.
  7. Smeer de wraps in met de saus. Verdeel het kipmengsel erover (leg het in een rechte strook en laat de randjes vrij zodat je ze nog op kunt rollen) en bestrooi met 75 gr kaas. Rol de wraps dan op en leg ze samen in een ovenschaal.
  8. Smeer de saus royaal over de wraps en strooi de overige kaas en nog wat gedroogde oregano erover.
  9. Zet in de oven voor 10-15 minuten of tot de kaas gesmolten is. Serveer met lente-ui en wat rucola.

Deze pittige wraps met kip en paprika zitten bomvol smaak en zet je zo op tafel. Geniet ervan!

Recept & fotografie: Dominique

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca