Plaatpizza met spinazie, kip en Parmezaanse kaas

Dit blijft toch wel een van de favoriete gerechten van jongeheer Jessey bij ons thuis. Pizzadeeg dat je belegt met verschillende lekkere ingrediënten. Even de oven in en aanvallen maar! Dat kan ook best weleens doordeweeks en met kant-en-klaar vers pizzadeeg ben je zo klaar.

Wil je het pizzadeeg en de tomatensaus liever zelf maken? Dat kan natuurlijk ook, de recepten daarvan vind je hier. Maar zelfs ik, die normaal bijna alles zelf maakt, vind de tomatensaus die bij Tante Fanny in de verpakking zit lekker en helemaal prima voor doordeweeks.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 1 rode ui
  • 1 courgette
  • 200 gr kippendijen
  • 100 gr cherrytomaten
  • 2 rollen vers pizzadeeg met tomatensaus (bijvoorbeeld van Tante Fanny, verkrijgbaar bij Jumbo)
  • 100 gr bladspinazie
  • zwarte peper
  • zeezout
  • 1 blok Parmezaanse kaas
  • 4 takjes basilicum, blaadjes

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 20 minuten / Oventijd: 15 minuten

1. Verwarm de oven, inclusief de bakplaat, voor op 225 graden.

2. Snijd de rode ui in halve ringen, de courgette in dunne plakken, de kippendijen in reepjes en halveer de cherrytomaten.

3. Rol het pizzadeeg uit en bestrijk met de tomatensaus, laat de randjes rondom daarbij vrij. Beleg met blaadjes spinazie, ringetjes ui, plakjes courgette en reepjes kip. Bestrooi met peper en zout. Leg een paar cherrytomaten, met het snijvlak naar boven, erop en rasp er rijkelijk Parmezaanse kaas over.

4. Bak de plaatpizza 15 minuten in de voorverwarmde oven en garneer daarna met extra cherrytomaten en blaadjes basilicum. Snijd in stukken, serveer en herhaal alle stappen voor de tweede plaatpizza.

Wordt deze plaatpizza bij jou thuis ook een kids favoriet? Laat het me weten in een reactie of deel jouw creatie met #francescakookt op social media.

Smakelijk delen en printen
Eetkalender 2019
met 210 recepten, weekmenu’s en duurzame tips

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *