Pompoensoep met tomaat en kerrie

Pompoensoep is altijd lekker. En laatst had ik weer zo’n mooi pompoen exemplaar in de keuken liggen die me verleidde om een heerlijke pan soep te maken. Ik had deze keer alleen zin in een soep met meer bite, dus aan het experimenteren geslagen!

Wat je nodig hebt voor 4 personen:
1 oranje pompoen van circa 1kg
2 uien
4 mooie trostomaten
2 groente bouillonblokjes
2tl kerrie
1tl kurkuma
1/2tl gemalen kardemom
gemalen zwarte peper
zeezout
olijfolie om in te bakken
soja yoghurt of crème fraiche

Wat je gaat doen:
Schil de pompoen en snijd deze in medium blokjes. Doe hetzelfde met de uien. Snijd de tomaten in stukjes.

Verwarm in een soeppan wat olijfolie en fruit hierin de stukken ui totdat ze glazig zijn. Voeg hier de stukken pompoen bij samen met de kerrie, kurkuma en kardemom en bak dit een minuut of 4 mee. Voeg daarna de stukken tomaat toe en bak dit nog ongeveer 2 minuten.

Voeg een liter water toe samen met de groente bouillonblokjes. Breng de soep aan de kook en laat zachtjes pruttelen voor een minuut 40 totdat de pompoen lekker zacht is. Pureer daarna de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. 

Serveer de soep met een lepeltje yoghurt of crème fraiche. Lekker met gesmolten kaasbroodjes uit de oven, gemaakt van zuurdesembrood. Ik krijg er nu alweer zin in 🙂

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Pompoensoep met tomaat en kerrie”

  1. Beste Francesca, dank voor het lekkere recept pompoentomaatsoep! Een vraag: waarom schil je de pompoen? Doe ik nooit ( geleerd van mijn schoonmoeder), mooiere kleur en veel minder werk. Van de schil merk je niets na het koken en mixen.
    Groet Mathilda.

    1. Hi Mathilda, eens! Het is ook niet nodig om te schillen, maar dat doe ik alleen als ik een biologische pompoen heb of bij de boer haal. En dat was de reden dat ik ‘m geschild in het recept had opgenomen. Toevallig gisteren nog een pompoen alleen in stukken gehakt en daarna in de oven gedaan. Het is zelfs makkelijker om de pitten er na het roosteren uit te halen.