Pompoensoep met kerrie en een vleugje tomaat

Pompoensoep is altijd een goed idee. Mits deze niet te zoet wordt, want dat ‘risico’ loop je altijd bij pompoen. Daarom voeg ik graag wat specerijen en een beetje tomaat toe om de smaak van de pompoensoep wat meer in balans te krijgen. En lekker is het trouwens ook. Deze variant heb je echt zo gemaakt en daar kun je met z’n allen goed van maken. Serveer met stevig brood om te dopen. Of maak er gegratineerde kaas-uienbroodjes bij uit de oven. Goed om te weten, dit recept voor pompoensoep is volledig plantaardig.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 2 uien, in grove stukken
  • bakolijfolie
  • 3 tl kerrie
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 trostomaten, in grove stukken
  • 800 gr – 1 kg pompoen (oranje of flespompoen), in blokjes
  • 1 l groentebouillon, warm
  • zwarte peper
  • zeezout
  • plantaardige kookroom
  • serveer erbij: brood (zie tips hierboven)

Wat je gaat doen

Bereiding: 35 minuten

  1. Verhit een soeppan en fruit de ui in een scheut bakolijfolie met de kerrie tot deze glazig wordt. Voeg de tomatenpuree en trostomaten toe en bak nog 2 minuten. Als laatste gaan de blokjes pompoen erdoor. Roer alles goed door en bak nog een paar minuten.
  2. Schenk de groentebouillon in de pan erbij en roer. Breng de soep aan de kook en laat circa 20 – 25 minuten pruttelen tot de blokjes pompoen helemaal gaar zijn.
  3. Pureer de pompoensoep helemaal fijn met de staafmixer en proef. Breng naar eigen inzicht verder op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Serveer de soep met een scheutje plantaardige kookroom en brood.

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *