Pompoentaartjes met pecannoten en ahornsiroop

Deze smeuïge pompoentaartjes bakte ik een keer niet met suiker en boter, maar ik experimenteerde met de combinatie van ahornsiroop en olijfolie. Twee van mijn favoriete ingrediënten die geweldig bleken samen te gaan met de pompoen. Met als resultaat zalige pompoentaartjes die zo op waren. Ik denk dat het glazuur en de pecannoten daar ook wel iets mee te maken hadden. En zien ze er niet geweldig uit? Geniet ervan!

Wat je nodig hebt voor 6 stuks

  • 400 gr pompoen, in blokjes
  • rasp en sap van 1 sinaasappel
  • 250 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • zout
  • 2 tl pumpkin spice specerijenmix (gekocht of volgens mijn recept)
  • 2 eieren
  • 100 ml + ½ el ahornsiroop
  • 1 tl vanille extract
  • 50 ml milde olijfolie
  • 30 gr pecannoten
  • 100 gr poedersuiker
  • ook nodig: 6 mini tulband bakvormpjes of andere mini bakvormpjes (hier vind je online een grote collectie aan tulband bakvormen, maar in deze tijd van het jaar zie je de bakvormpjes in veel winkels)

Wat je gaat doen voor de pompoentaartjes

 Bereiding: 30 minuten (inclusief afkoelen) + Oven: 20 – 25 minuten

Tip: De taartjes kun je al een dag eerder bakken en in een luchtdichte verpakking bewaren. Maak het glazuur pas op het laatste moment.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet 6 bakvormpjes in, met bakspray of licht met olie.
  2. Kook de blokjes pompoen circa 15 minuten tot ze zacht zijn, giet af en meng met de sinaasappelrasp. Pureer daarna fijn en laat afkoelen.
  3. Meng de bloem met het bakpoeder, snufje zout en pumpkin spice in een kom.
  4. Klop de eieren los met 100 ml ahornsiroop, vanille extract en olijfolie. Meng vervolgens met de pompoen en droge bestanddelen.
  5. Schep het beslag in de bakvormpjes en bak 20 – 25 minuten in de oven. Controleer bij 20 minuten al de garing door een satéprikker in het midden van een van de taartjes te steken. Komt deze er net droog uit dan zijn ze klaar. Haal uit de oven en laat afkoelen tot lauw. Stort ze daarna en leg op een plank of schaal.
  6. Hak de pecannoten grof. Maak een glazuur van de poedersuiker, ½ el ahornsiroop en 2 el sinaasappelsap. Klop alles door elkaar even voeg eventueel extra sinaasappelsap toe als het nog te dik is. Maar pas op dat je het glazuur ook weer niet te vloeibaar maakt (dat kun je wel weer oplossen door meer poedersuiker toe te voegen). Garneer de pompoentaartjes met het glazuur en strooi als laatste de pecannoten over.

Tip: Ben je groot pecannoten fan? Dan kun je de pecannoten ook door het beslag mengen en meebakken in de oven.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

2. Pompoen recept voor smeuïge pompoentaartjes die ik niet bakte met suiker en boter, maar met een combinatie van ahornsiroop en olijfolie. Twee van mijn favoriete ingrediënten die geweldig samen gaan met pompoen. Resultaat: zalige pompoentaartjes die zo op waren. Ik denk dat het glazuur en de pecannoten daar ook wel iets mee te maken hadden. Lees het pompoen cake recept op mijn website Francesca Kookt | zoete pompoen recepten | pompoen cupcakes

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca