Ik ben opgegroeid met een een soeplepel in mijn mond, vooral in mijn vaders familie zijn ze er dol op. Tussen de middag of als avondeten gaat er altijd wel een soepje in. Het is ook perfect om restjes mee te verwerken en je bewaart overgebleven soep makkelijk in de vriezer.
Per seizoen kun je ook weer met andere ingrediënten aan de slag waardoor het nooit verveelt! Dit keer ben ik voor preisoep gegaan, die had ik nog niet eerder zelf gemaakt. Het resultaat mag er wezen, zeker door de combinatie met makreel is dit een heerlijke soep. Mocht je geen liefhebber van makreel zijn dan kun je deze vervangen door zalm of forel of je laat het uit het recept.
Ben hem nu aan het maken, maar wanneer mag de room erbij???
Die staat bij stap 4 🙂
Soep van rode linzen, wortel en ui, op smaak gebracht met garam massala, komijn, knoflook en verse gemberwortel. Op smaak brengen met zout of een groentebouillonblokje. Groentes en specerijen licht aanfruiten in een beetje plantaardige olie of boter. Water en bouillonblokje erbij. Zachtjes koken tot alles gaar is. Pureren en eventueel verder op smaak maken. Niet te zuinig zijn met de specerijen. Je kan ook nog een spaans pepertje toevoegen voor wat meer pit.
Klinkt heerlijk!