Rijst met makreel + doe mee als Princes bloginsider

Sponsored – Thuis probeer ik iedere week opnieuw een gevarieerd menu voor mij en mijn mannen neer te zetten en dat gaat ons best goed af. Alleen al door minder vlees te eten en dit af te wisselen met vegetarische en visgerechten is de eerste stap naar meer variatie gezet. Natuurlijk lukt het ook bij ons weleens een weekje wat minder om te variëren, wanneer we met mooi weer bijvoorbeeld vaker gaan barbecueën. Maar ach, wat geeft dat? Zo vaak kunnen we dat ding ook niet aansteken hier in Nederland 😉

Variëren kan ook heel goed als je minder tijd hebt om te koken (daar ga ik trouwens ook jullie hulp bij vragen, vergeet je dus hieronder niet aan te melden als bloginsider!). De voorraadkast is daarbij mijn grootste vriend. Een van de producten die je daar altijd in kunt vinden is duurzame, kwalitatieve vis uit blik. Denk bijvoorbeeld aan sardines, makreel en ansjovis. Die kun je namelijk zo verwerken in zowel koude als warme gerechten en is goed van smaak.

Zo maakte ik onlangs deze rijst met makreel en paprika met de MSC makreel van Princes uit blik. Binnen 25 minuten stond er een heerlijk en voedzaam gerecht op tafel waar ik en mijn mannen heerlijk van hebben gesmuld.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

 • 400 gr zilvervliesrijst
 • 1 ui, grofgehakt
 • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
 • zonnebloemolie
 • zout
 • 2 zoete puntpaprika’s, in kleine stukjes
 • 1 el tomatenpuree
 • 1 trostomaat, in kleine stukjes
 • ½ tl pimentpoeder
 • 1 tl paprikapoeder
 • 3 blikjes / 375 gr Princes MSC makreelfilets in zonnebloemolie
 • 4 el ketchup
 • sriracha of sambal
 • 4 takjes selderij of platte peterselie, fijngehakt

Tip: Je kunt hiervoor ook heel goed de Princes MSC makreelfilets in pittige tomatensaus gebruiken. Deze is alleen minder geschikt voor kleine kinderen.

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 25 minuten

 1. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

 2. Verhit een hapjespan en fruit de ui en knoflook glazig in 1 el olie met een snuf zout. Voeg de paprika toe en bak deze 1 minuut mee. Roer de tomatenpuree, tomaat, piment en paprikapoeder erdoor en bak nog 1 minuut.

 3. Schep de makreel, ketchup en zilvervliesrijst erdoor en roerbak nog een paar minuten.

 4. Breng op smaak met sriracha of sambal of zet de fles op tafel als er kleine kinderen mee eten. Garneer met selderij of platte peterselie en serveer.

Meld je aan als Bloginsider en maak kans op een weekendje weg t.w.v. € 250,-

Naast dit heerlijke recept ben ik op zoek naar nog meer inspiratie om makkelijke, gevarieerde gerechten met de makreel en ansjovis uit blik van Princes te maken. En dat wil ik graag samen met jullie doen!

Lijkt je dat wel wat? Meld je dan nu aan op deze speciale pagina van Bloginsiders. Uit de aanmeldingen worden 12 enthousiastelingen geselecteerd en die ontvangen een pakketje met Princes producten thuis. In de keuken ga je met mijn opdrachten aan de slag en bedenk je je eigen verrassende Princes-recepten. Nu vind ik het al helemaal super dat we samen aan de slag gaan, maar er is meer… ik mag namelijk ook nog eens aan degene met het leukste recept een weekendje weg t.w.v. € 250,- weggeven. Hoe tof is dat!

Ik ben heel benieuwd naar de aanmeldingen en heb nu al zin om aan de slag te gaan met jullie. Tot snel en succes!

Dit gerecht met rijst, makreel en paprika is een eerste voorbeeld om gemakkelijk wat meer variatie in het menu te brengen. Ik ben heel benieuwd naar wat jullie nog meer voor ideeën hebben!
Dit is een samenwerking met Princes, lees hier onze disclaimer.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Rijst met makreel + doe mee als Princes bloginsider”

 1. Ik ben gek op vis en dit staat hier dan ook zeker 1x per week op tafel. Ik heb eigenlijk tot nu toe alleen maar tonijn uit een blikje gebruikt en zou danook graag in aanmerking komen om meerdere vissoorten uit blik te gebruiken.

 2. Dit gerecht vond ik tegenvallen om eerlijk te zijn. Ik vind je eigen, niet-gesponsorde gerechten veel lekkerder!

  1. Of iets gesponsord is of niet maakt bij mij niet uit als ik aan het koken ben. Er komen alleen recepten online die ik echt lekker vind. Misschien is dit niet helemaal jouw smaak, dat kan natuurlijk ook 🙂

Reacties zijn gesloten.